Hilversum,
02
september
2019
|
19:06
Europe/Amsterdam

HENNY EN XANDER VRIENTEN NIEUWE HUISBAND DWDD

Henny en Xander Vrienten vormen samen de huisband van het vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door. Vader en zoon spelen elke laatste vrijdag van de maand in de media-uitzending van DWDD om de tafelonderwerpen muzikaal te becommentariëren.

Henny en Xander zijn beide graag geziene muzikanten en gasten in De Wereld Draait Door. Henny werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. 27 september komt zijn nieuwste soloalbum Tussen de Regels uit. Samen met zijn albums En Toch… en Alles is Anders vormt Tussen de Regels een drieluik dat Henny zijn ‘gezongen autobiografie’ noemt. Xander Vrienten studeerde jazz aan het conservatorium in Amsterdam, maar hij besloot al snel als bassist aan de slag te gaan. Xander speelde onder andere met Jett Rebel, Trijntje Oosterhuis, Valerius, My Baby, Shirma Rouse en The Souldiers.

Eerdere huisbands van De Wereld Draait Door waren Roel van Velzen, MOKE, Lucky Fonz III, Rigby, Go Back to the Zoo, Chef’Special, The Kik, Tangarine, Typhoon, Lucas Hamming, Sue the Night, Roxeanne Hazes en vorig seizoen Racoon.