07
januari
2013
|
16:44
Europe/Amsterdam

HEMA VERKOOPT ALCOHOL AAN VEERTIEN-JARIGE

FILEMON WESSELINK ONDERZOEKT OF WINKELS KLAAR ZIJN VOOR NIEUWE ALCOHOLWET

In een nieuwe aflevering van De Week Van Filemon stuurt presentator Filemon Wesselink een dertien- en veertienjarige de stad in om alcohol te scoren bij de plaatselijke slijterijen en supermarkten. Sinds 2013 geldt er de zoveelste aangepaste alcoholwet waardoor de regels voor de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 nog strenger zijn geworden. In de nieuwe wet staat dat de burgemeester alcoholverkoop in slijterijen en supermarkten tijdelijk mag verbieden als deze drie keer de leeftijdsgrenzen overtreden. Reden voor Filemon om een straat in Amsterdam te onderwerpen aan een veldonderzoek. Bij een Hema-vestiging en een plaatselijke slijterij was het raak en kon een minderjarige consument eenvoudig aan een fles wijn en sherry komen. De Week Van Filemon is dinsdag 8 januari om 21.50 uur te zien bij BNN op 3.

Al eerder lieten media weten dat gemeenten niet klaar blijken te zijn voor deze wetswijziging en De Week Van Filemon laat zien dat ook sommige winkeliers het verplicht legitimeren nog niet in hun systeem hebben zitten. Hema-woordvoerster Judy op 't Veld: ‘We kunnen op dit moment niet achterhalen hoe het precies is gegaan. Het kan zijn dat de betreffende medewerker niet op de hoogte was. Dit neemt niet weg dat het niet had mogen gebeuren. Als er dingen veranderen in de wetgeving melden we dit altijd op ons intranet-systeem. We zullen het nu nogmaals onder de aandacht van ons personeel brengen. Ook op andere manieren, zoals bijvoorbeeld middels een interne nieuwsbrief.’

In De Week van Filemon geeft Filemon Wesselink zijn eigenzinnige blik op de belangrijkste gebeurtenis of het meest besproken nieuws van de afgelopen week. Op deweekvanfilemon.bnn.nl vind je foto’s en info over de uitzending. Wil je er helemaal bovenop zitten? Volg Filemon dan op Facebook.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 0356555321, marloes.van.grotel@bnn.nl