Hilversum,
15
december
2017
|
11:21
Europe/Amsterdam

GROETEN UIT HOLLAND: MAROKKAANSE VROUWEN OP ONTDEKKINGSTOCHT IN NEDERLAND

HET LEVEN VAN HABIBA, FARIDA, FATIMA, HALIMA EN KHADIJA

We zien ze regelmatig voorbijkomen: vrouwen met een hoofddoek op, kuierend door de straat, druk pratend met elkaar, in een taal die we niet kunnen verstaan. Maar wat weten we eigenlijk van ze? In de vrolijke tiendelige serie Groeten uit Holland gaan vijf eerste generatie Marokkaanse vrouwen met elkaar op stap om Nederlanders te ontmoeten en Nederland te ontdekken. We maken uitgebreid kennis met hoofdpersonen Habiba, Farida, Fatima, Halima en Khadija en door hun originele en vaak onverwachte kijk op dingen leren we ook onszelf een beetje beter kennen. Groeten uit Holland is vanaf 8 januari twee weken lang dagelijks om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Jalal Bouzamour, regisseur van Groeten uit Holland en zelf zoon van een Marokkaanse moeder van de eerste generatie: “Ik heb vaak het gevoel dat deze groep vrouwen onderbelicht is en er veel vooroordelen over hen bestaan. Ze voelen zich zowel Marokkaans als Nederlands. Ze lopen vaak tegen een taalbarrière op, maar dat is voor hen geen reden om op te geven. Dat zie je overduidelijk in de ontmoetingen met andere Nederlanders. Ik wil graag hun stem laten horen, in een serie die een unieke inkijk geeft in hun levens en ons tegelijkertijd ook een spiegel voorhoudt.”

In Groeten uit Holland staat er in elke aflevering één thema centraal. Het ene luchtiger dan het ander, maar telkens met de nodige humor en zelfspot. Ze ontmoeten hun idool Rob de Nijs, bezoeken een bruidsbeurs en staan op Prinsjesdag vooraan met een oranje hoofddoek op. In de eerste aflevering vertellen de vrouwen hoe zij in Nederland terecht zijn gekomen en maken ze een uitstapje naar Madurodam.

GROETEN UIT HOLLAND fragment prinsjesdag .mp4 449.14 MB
Groeten uit Holland fragment huwelijk.mp4 40.85 MB