22
december
2015
|
13:09
Europe/Amsterdam

GROEN LICHT MET BRECHT VAN HULTEN EN MILOUSKA MEULENS

WEKELIJKS PROGRAMMA OVER GROENE FEITEN EN FABELS

Met ingang van 4 januari a.s. is – elke maandag om 19.20 uur bij de VARA op NPO 2 – het nieuwe tv-programma Groen Licht te zien. Dit is een wekelijks, journalistiek reportageprogramma met Brecht van Hulten (Kassa, Kassa Groen) en Milouska Meulens (Vroege Vogels, Nederland wordt groen) over groene feiten en fabels. Toegankelijk en praktisch voor iedereen die geïnteresseerd is in een groener leven, voor zichzelf en een betere wereld.

Brecht van Hulten: 'Groen Licht is optimistisch van toon, maar prikt ook elke week een groene claim door. Als je extra betaalt bij je ticket om de milieuschade van je vlucht te compenseren, gebeurt daar dan ook echt iets mee? En als er ‘composteerbaar’ op een plastic zak staat, kun je die dan op de composthoop gooien?'

Milouska Meulens: 'We kijken bij een BN’er in de keuken in de rubriek 'Wat ligt er op je bord?’, en beantwoorden zijn of haar prangende vraag. Bijvoorbeeld: als je houdt van bier van kleine lokale brouwerijen, doe je dan ook iets goeds voor het milieu?’

Groen Licht lanceert de campagne ikwilgroenlicht.nl. Daarin roepen we burgers en bedrijven op om over te stappen op echt groene stroom. De rubriek Heb je hier wel eens over nagedacht? geeft antwoord op vragen als: is het feit dat wij met z’n allen steeds meer thuis laten bezorgen nou beter of slechter voor het milieu? En is het erg dat er zo'n plastic dingetje om het vaatwasblokje zit?

Groen Licht lanceert de groene app van de week en presenteert een groene test: welk duurzaam schoonmaakmiddel maakt het lekkerste schoon? En biologisch afbreekbare luiers, doen die wat ze beloven?

De eerste aflevering van Groen Licht van 4 januari a.s. is hier te zien.

Zie ook: groenlicht.vara.nl