Hilversum,
05
juli
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

GRIEZELEN GEBLAZEN IN NIEUWE JEUGDPODCAST 'SPOOKY WOOKY'

Welkom in de wondere wereld van de Spooky Wooky podcast. Een wereld waarin Fraulein Angst en Korku Karel van bang zijn een kunst maken. In deze griezelig grappige podcast vertellen kinderen hun waargebeurde spookverhalen. Met behulp van griezelexperts gaan ze op onderzoek uit, wat is bang zijn? Waarom ben je bang? Hoe kun je de baas worden over je angst? En wat is het verschil tussen bang zijn en griezelen? De eerste drie afleveringen van podcast ‘Spooky Wooky’ zijn vanaf vandaag te beluisteren via je favoriete podcast app en via de site van NPO Zapp.  Op woensdag 12 juli verschijnen er twee nieuwe afleveringen van ‘Spooky Wooky’.

Zoeteke Lugthart: “Toen ik jong was zagen mijn nichtje en ik ze regelmatig vliegen, maar de mensen om ons heen vonden dat maar raar. De Spooky Wooky podcast is voor alle kinderen die dat herkennen. Want alles is waar, zolang je er zelf maar in gelooft.”

In de eerste aflevering vertelt Maurits (10) over het spook dat hij fotografeerde met zijn telefoon. Helena (10) en Juliette (11) vertellen in aflevering twee over een avond waarin ze geesten probeerden op te roepen. Lukte het ze om een geest in huis te halen?  In de derde aflevering gaat Christopher (12) op een echte ghosthunt. Hij is voor niets en niemand bang en droomt er stiekem van om een ghosthunter te worden.

‘Spooky Wooky’ is een idee van Zoeteke Lugthart, de voice over is in handen van Mert Ugurdiken en rapper Kleine Crack jaagt de luisteraars muzikaal de stuipen op het lijf.

De podcast is een coproductie van Dead Duck Productions, Zapp en BNNVARA. ‘Spooky Wooky’ kreeg steun van het NPO-fonds.