Hilversum,
14
december
2016
|
16:01
Europe/Amsterdam

GLENN HELDER EN RICK BRANDSTEDER TRAPPEN AF IN NIEUW SEIZOEN VAN DE GEVAARLIJKSTE WEGEN VAN DE WERELD

NEGEN BN’ER-KOPPELS TREKKEN OPNIEUW OVER ’S WERELDS GEVAARLIJKSTE WEGEN

Glenn Helder en Rick Brandsteder, Ferry Doedens en Ronald Giphart, Robert Kranenborg en Olcay Gulsen, Eva van de Wijdeven en Eddy Zoey, Tatum Dagelet en Victor Reinier, Lange Frans en Sigrid ten Napel, Patty Brard en Richard Groenendijk, Judith Osborn en Ruud Feltkamp, Géza Weisz en Leo Alkemade. Opnieuw worden negen BN’er koppels getest op rijvaardigheid, moed, geduld en concentratievermogen op de gevaarlijkste wegen die deze wereld kent. IJzingwekkend diepe ravijnen, onverharde en modderige gronden en ondoordringbare junglepaden; het zijn een paar voorbeelden van benarde ritten die de BN’ ers in een nieuw seizoen trotseren. De gevaarlijkste wegen van de wereld is vanaf 4 januari iedere woensdag om 20:25 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Gewapend met een four-wheel drive crossen Glenn en Rick door Suriname, Ferry en Ronald van Albanië naar Kosovo, Robert en Olcay door Namibië, Eva en Eddy door Kazachstan, Tatum en Victor door Kenia, Lange Frans en Sigrid door Marokko, Patty en Richard door Sri Lanka, Judith en Ruud door Argentinië en Géza en Leo door Chili.

In de eerste aflevering rijden oud profvoetballer Glenn Helder en presentator Rick Brandsteder van Paramaribo via een avontuurlijke jungleroute naar Apoera. Op deze uitdagende wegen leren de twee elkaar goed kennen. Onderweg maken ze kennis met dit mooie, maar onherbergzame land door onder andere een goudmijn te bezoeken. Een poging om door een meer te rijden mondt uit in een hachelijk avontuur om nooit te vergeten. Rick en Glenn kunnen het erg goed vinden met elkaar. Naast het vele lachen is er ook plek voor serieuze gesprekken en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee. 

De gevaarlijkste wegen van de wereld is een co-productie van BNN-VARA en Warner Bros.