21
mei
2014
|
11:41
Europe/Amsterdam

GIEL VESTIGT GUINNESS WORLD RECORDMEER DAN 190 UUR NON-STOP RADIO

20 mei 2014

3FM DJ Giel Beelen heeft met zijn VARA-programma ‘GIEL’ een keiharde notering in het Guinness Book of Records te pakken. Afgelopen nacht om 04.00 uur ging het 191ste uur in van zijn marathon-uitzending op 3FM. Daarmee pakte Giel het record non-stop radio maken over van zijn Vlaamse collega Lennart Creël: dat record stond op 190 uur. De verwachting is dat Giel nog wel even doorgaat met zijn marathonuitzending, maar hoe lang precies is nog niet bekend.
Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van zijn radioprogramma ‘GIEL’ begon Giel Beelen op maandag 12 mei aan een marathonuitzending op 3FM en 101.TV. Alle 3FM-dj’s werkten de afgelopen week mee aan de recordpoging: zij waren bij Giel te gast gedurende hun eigen uitzendtijdstip. Tijdens de recordpoging mocht Giel om de dag twee uur slapen, met tussendoor per dag twee powernaps van een kwartier. Met speciale lampen werd hij wakker gehouden, maar ook op de juiste momenten in slaapstand gebracht. De recordpoging vond plaats onder toeziend oog van notaris mr. E.J.H. Horst (Horst & Van de Graaff notarissen).

Giel gaat de komende dagen slapen. In ieder geval nemen dj’s Timur en Rámon de ochtendshow van woensdag over. Giel wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden en artsen adviseren hem over wanneer hij weer aan de slag kan gaan.