06
maart
2013
|
07:51
Europe/Amsterdam

GERALDINE EN KRAANTJE PAPPIE MAKEN NUMMER ONDER INVLOED VAN XTC

SPUITEN EN SLIKKEN LANCEERT DOPE TRACK ‘ACHTBAAN’

Terwijl ze hard gingen op een XTC-pil hebben Spuiten en Slikken- presentatrice Geraldine Kemper en rapper Kraantje Pappie samen met de Groningse producer Alfamale een snoeiharde hit opgenomen. Tenminste, dat hopen ze. Geraldine zoekt met het experiment namelijk uit of je van drugs echt creatiever wordt en zo een hit kunt schrijven. De track Achtbaan is nu te downloaden op spuitenenslikken.bnn.nl. De making of Achtbaan is zondag 10 maart om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3. Giel Beelen zit aan de Spuiten en Slikken-tafel om te checken of het nummer hitpotentie heeft. Bekijk hier alvast een sneak preview.

Zou het kunnen dat Amy, Kurt, Mick en Snoop hun grootste hits onder invloed hebben gemaakt? In Spuiten en Slikken is te zien hoe Geraldine (a.k.a. GeralDyme) en Kraantje Pappie nuchter de studio induiken en na het slikken van een XTC-pil helemaal in de stemming komen om een track te schrijven en op te nemen. Focussen valt op zo’n moment alleen niet mee. Geraldine: ‘Ik wilde eigenlijk alleen maar dansen. Totdat Kraan begon te rappen. Zijn teksten en die beat kwamen zo hard binnen! En het was zó lekker om op dat moment mezelf te horen zingen.’ Kraan: ‘Het rapt heel soepel, zo’n pilletje. Alleen krijg je na een verse wel een enorm droge bek. Gelukkig stond de track er op een gegeven moment eindelijk op en konden we even zonen. Want je hebt wel echt de concentratiespanne van een poffertje.’ Kraantje Pappie brak vorig jaar bij het grote publiek door met het nummer ‘Waar Is Kraan?’ van zijn album Crane.

In Spuiten en Slikken duiken Nicolette Kluijver, Geraldine Kemper en Tim Hofman wekelijks in de wereld van seks en drugs. Het spannendste nieuws en de heetste filmpjes check je op het compleet vernieuwde spuitenenslikken.bnn.nl.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-Nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl