19
maart
2014
|
10:59
Europe/Amsterdam

Georganiseerd door VARAgids en Het Parool MARTIN BRIL AVOND OP 15 APRIL IN PARADISO

VARAgids en Het Parool organiseren op dinsdag 15 april De Martin Bril Avond in Paradiso in Amsterdam. Die avond wordt alvast de televisiedocumentaire vertoond, die Coen Verbraak maakte over columnist en schrijver Martin Bril. De avond in Paradiso wordt opgeluisterd door vrienden en bekenden van Bril, onder wie Ronald Giphart, Henk Spaan en Atte Jongstra.
In april 2014 is het vijf jaar geleden dat de Nederlandse columnist, schrijver en dichter Martin Bril op 49-jarige leeftijd overleed. Hij werkte voor onder andere Het Parool en de VPRO-radio. Bril schreef een dagelijkse column in de Volkskrant en publiceerde in Vrij Nederland het wekelijkse feuilleton ‘Evelien’. Journalist en programmamaker Coen Verbraak (‘Kijken in de ziel’, ‘Emile Roemer: tussen pieken en peilen’) maakte een documentaire over het leven en de carrière van Martin Bril. Deze film, die tijdens De Martin Bril Avond op 15 april in Paradiso al wordt vertoond, is op maandag 21 april te zien bij de VARA op Nederland 2.

Kaarten voor De Martin Bril Avond zijn verkrijgbaar via tickets.vara.nl of via Paradiso en kosten 15,00 euro. Deuren open: 20.00 uur, start programma: 20.30 uur. Onder VARAgids-abonnees worden twintig kaarten verloot. Ga naar varagids.nl/win voor meer informatie.

De Martin Bril Avond, georganiseerd door VARAgids en Het Parool, op dinsdag 15 april in Paradiso, Amsterdam.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over de nog in te plannen persviewing van Coen Verbraak’s documentaire volgt later. Voor meer informatie over De Martin Bril Avond kunt u contact opnemen met Joanne Oldenbeuving, telefoon 035 – 67 11 229 of e-mail joanne.oldenbeuving@bnnvara.nl.