09
maart
2015
|
11:54
Europe/Amsterdam

GEMMA DERKSEN HOOFD DRAMA BNN-VARA

Vanaf 1 april is Gemma Derksen het nieuwe hoofd Drama van BNN-VARA. Zij volgt Robert Kievit op die sinds 1 oktober 2014 mediadirecteur is van BNN-VARA.

Gemma Derksen heeft veel ervaring met drama. Recent werkte ze mee aan de actuele VPRO-serie 'De Fractie'. De laatste jaren was ze eindredacteur Drama bij de NCRV, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de dramaseries als ‘In Therapie’, ‘Levenslied’ en ‘SpangaS’ en de Oscar-inzending ‘Lucia de B.’ Daarvoor werkte ze onder andere bij IDtv, de AVRO en de NPS.

Gemma Derksen: “BNN-VARA heeft drama hoog in het vaandel. Ik zie er enorm naar uit om dit prachtige pakket van dramaseries en films nog meer uit te bouwen, zowel voor een jonge als voor een brede doelgroep.”

Robert Kievit: “Afgelopen jaren realiseerde de afdeling drama van BNN-VARA succesvolle dramaseries zoals ‘Overspel’, ‘De Prooi’, ‘Van God Los’, ‘Smeris’ en diverse films. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gemma Derksen erin slaagt die sterke dramatraditie voort te zetten en ervoor zorgt dat BNN-VARA een centrale speler op het gebied van drama en film blijft.”