20
oktober
2015
|
15:18
Europe/Amsterdam

FREEK VONK VOOR BNN NAAR LATIJNS-AMERIKA

BIOLOOG EN AVONTURIER VOLGT SPOREN VAN DE EVOLUTIE MET INDRUKWEKKENDE OFF-ROAD TRIP

Bioloog Freek Vonk maakt dit seizoen een off-road trip door de ongerepte gebieden van Latijns-Amerika. Van de bijzondere Galapagos eilanden, dwars door de jungle van Costa Rica, over de toppen van de grillige Andes in Ecuador, via de regenwouden van de Amazone en de enorme moerassen van de Pantanal in Brazilië, eindigt Freek uiteindelijk helemaal aan de andere kant van het continent in metropool Rio de Janeiro. Onderweg wordt hij keer op keer verrast door de natuur en komt hij oog in oog te staan met reuzenmiereneters, slangen, leguanen, bizarre vogels en de levensgevaarlijke killer bees. Freek Vonk in Latijns-Amerika is vanaf 23 oktober iedere vrijdag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Freek begint zijn reis door Latijns-Amerika op de Galapagos eilanden voor de kust van Ecuador. Dit is het mekka voor iedere bioloog, de plek waar Charles Darwin het bewijs vond voor zijn evolutietheorie. De iconische en imposante reuzenschildpad is één van die bewijsstukken die Freek meteen van dichtbij gaat bekijken. Maar ook de onderwaterwereld van de Galapagos zit vol verrassingen: bultrug walvissen, zeeleeuwen en bijna schilderachtige adelaarsroggen. Freek: ‘Dit is één van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. De Galapagos eilanden is toch wel de plek waar een bioloog eens in zijn leven geweest moet zijn’.

Freek reisde eerder voor BNN naar Australië met Freek Vonk in Australië. Freek Vonk in Latijns-Amerika is een co-productie van Second Nature en BNN. Voor meer informatie klik hier.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl