Hilversum,
11
december
2018
|
14:38
Europe/Amsterdam

FRANK EVENBLIJ MAAKT VRIENDEN MET STING, EDWIN EVERS EN ANDRÉ HAZES JUNIOR

OUDEJAARS-CABARETIERS IN SPECIAL ‘EVENBLIJ MET HET OUDEJAAR’

Frank Evenblij ontmoet in het nieuwe seizoen ‘Evenblij maakt Vrienden’ nationale en internationale beroemdheden. Frank gaat onder anderen langs bij zijn jeugdidool Sting die hem een inkijkje geeft in zijn nieuwe leven als wijnmaker, krijgt een bijzondere band met André Hazes Jr. als ze de overeenkomsten uit hun jeugd ontdekken en regelt dat Edwin Evers terecht komt in het radioprogramma dat hem als kind inspireerde het vak in te gaan. De uitsmijter van de vijfdelige reeks is de special ‘Evenblij met het oudejaar’: een unieke reünie met ervaren Oudejaars-cabaretiers waarin Frank de geheimen van een geslaagde oudejaarsconference leert kennen. Evenblij maakt vrienden is vanaf 24 december dagelijks rond 22.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. ‘Evenblij met het oudejaar’ is zaterdag 29 december om 23.30 uur te zien.

Vol humor en scherpte voert Frank eigenzinnige gesprekken met zijn gasten, terwijl hij ze volgt op weg naar bijzondere gebeurtenissen. Frank: “Ik zoek vaak naar overeenkomsten en tegenstellingen met mijn gasten. Met Sting ontmoette ik mijn grootste idool. Daarvan wordt wel eens gezegd dat het tegenvalt, toch is het een van de meest bijzondere momenten in mijn leven. En van André Hazes ben ik een echte fan geworden. Ik bewonder hem en word vrolijk van hem.”

Naast Sting, Edwin Evers en André Hazes ontmoet Frank ook de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø, de Nederlandse Hollywood-regisseur Roel Reiné, vlog-fenomeen Nikkie (Tutorials) de Jager, omroepbaas en eigenaar van een verzorgingshuis Jan Slagter en het New Yorkse supermodel Sanne Vloet. Ook volgt Frank succesvol internationaal dirigent Vincent de Korttijdens het realiseren van zijn Amerikaanse droom en praat hij met vice-premier en minister van landbouw Carola Schouten openhartig over haar privé-leven.

In de special ‘Evenblij met het oudejaar’ spreekt Frank Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Claudia de Breij, Hans Sibbel, Erik van Muiswinkel, Jan-Jaap van der Wal en Dolf Jansen. Met elkaar kijken ze terug op gedenkwaardige conferences en blikken ze vooruit op 31 december. Johan Reijnen van de VARAgids bracht alle cabaretiers bijelkaar, waarna Frank hen allemaal tegelijk kon interviewen.