05
september
2014
|
15:06
Europe/Amsterdam

FLOORTJE VAN JAPAN NAAR HUIS IN HAAR LAATSTE SEIZOEN 3 OP REIS

FLOORTJE, DENNIS, GERALDINE, CHRIS EN EVI VOOR BNN OP PAD

Floortje Dessing, Dennis Storm, Geraldine Kemper, Chris Zegers en Evi Hanssen gaan in het nieuwe seizoen van 3 op Reis op zoek naar de mooiste plekken ter wereld. Floortje pakt voor de laatste keer haar backpack voor het programma en reist vanaf Japan terug naar de plek waar het ooit allemaal begon: het Centraal Station van Amsterdam. Dennis maakt een Balkan-tour en gaat naar het onontdekte pareltje Albanië. Ooit was dit land volledig geïsoleerd van de rest van de wereld, maar inmiddels laat het langzaam maar zeker haar schoonheid zien. Verder verkent hij Portugal en ontdekt hij de diversiteit van Chili. Geraldine mengt zich in het traditionele carnavalsfeest van Venetië en ontmoet de lokale bevolking van Colombia. Chris bezoekt het noorden van Sri Lanka, dat tot voor kort ontoegankelijk was vanwege de burgeroorlog die daar woedde. En de kersverse 3 op Reis-presentatrice Evi Hanssen trapt af in Finland, waar ze het onbeschrijfelijk mooie Noorderlicht spot. 3 op Reis is vanaf 7 september iedere zondag om 19.55 uur te zien bij BNN op 3.

Na zeven jaar sluit Floortje haar 3 op Reis-avontuur af. Vorig seizoen eindigde ze in Alaska en nu reist ze terug naar Amsterdam. Floortje: ‘Na hoogtepunten als mijn bezoek aan Noord-Korea en de autorit vanuit Amsterdam naar Bejing, is het dan nu mijn laatste seizoen. De belangrijkste reden dat ik stop is dat ik plek wil maken voor jong talent. Mijn avontuur voor 3 op Reis sluit ik wel af met een knaller: ik begin in Japan en reis dan vanuit Shanghai met de trein dwars door China, Centraal-Azië en Iran terug naar Centraal Station Amsterdam.‘

Ook 3 op Reis online zit dit jaar niet stil en springt in de trein voor een budgetreis door Europa. Van Berlijn tot Gibraltar en alles daartussen in. Presentator Damion Grey stort zich in dit avontuur en gaat al suppend van Gibraltar naar Marokko. In Madrid bezoekt hij een monnik die al vijftig jaar bezig is met het bouwen van een kathedraal van afval. Verder laat hij bijzondere plekken zien die de budgetreiziger absoluut niet mag missen!


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl