11
december
2013
|
09:19
Europe/Amsterdam

FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD BIJ BNN OP NED 1

BNN-PRESENTATRICE BEZOEKT MENSEN OP DE MEEST AFGELEGEN PLEKKEN VAN DE WERELD

Hoe ziet het leven eruit van een oud-zakenman die in z’n eentje op een eiland voor de kust van Australië woont? Wat doet een gezin in de totaal verlaten wildernis van Nieuw-Zeeland? En wat drijft een vrouw ertoe haar schoonheidsslaon in België te verruilen voor een leven op het zuidelijkste puntje van Chili? In het nieuwe BNN-programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. Ze draait mee met hun dagelijkse leven en ervaart hoe het is om op zo'n ongewone plek te wonen. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 2 januari elke donderdagavond om 21:30 uur te zien op Nederland 1.

Voor Floortje is dit naar eigen zeggen het zwaarste programma dat zij ooit heeft gemaakt: ‘Deze mensen zijn zo moeilijk bereikbaar dat het maken van dit programma echt een slijtageslag is. Het is fascinerend dat mensen bewust de keuze maken om op zulke afgelegen plekken te gaan wonen. Wij kunnen ons niet voorstellen hoe het is om via telefoon en internet onbereikbaar te zijn en maar één keer in het half jaar boodschappen te doen. Ik zou zelf niet zo kunnen leven denk ik, maar ervoer bij alle mensen die ik in deze uithoeken ontmoette een enorme rust en tevredenheid.’

Elke aflevering trekt Floortje naar één afgelegen bestemming. In de eerste aflevering reist ze naar de familie Long die al dertig jaar in de totaal verlaten wildernis aan de ruige westkust van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland woont. Om er te komen is een avontuur op zich, want de bewoonde wereld ligt op twee dagen lopen. In de tweede aflevering bezoekt Floortje de 19-jarige Sara. Zij leidt een traditioneel sami-bestaan in het hoge noorden van Noorwegen. Floortje reist met Sara en haar familie mee tijdens de halfjaarlijkse rendieren-migratie. Over de verlaten en besneeuwde vlakten, trekt de grote kudde rendieren van hun winterweiden naar de kust.


NOOT VOOR DE REDACTIE:

FLOORTJE IS ALLEEN DEZE WEEK (BEPERKT) BESCHIKBAAR VOOR INTERVIEWS

Aanvragen voor interviews en beeld via BNN Communicatie:
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl