03
juli
2013
|
11:50
Europe/Amsterdam

FINALISTEN STAAN TE SPRINGEN OM BNN-PROGRAMMA TE MAKEN

KIJKER BEPAALT WIE DE KIJKERSPITCH VAN TV LAB WINT

Drie finalisten zijn in de race om hun programma-idee echt bij BNN op tv te krijgen. Uit ruim driehonderd inzendingen hebben Valerio Zeno (BNN), Roek Lips (netcoördinator Nederland 3) en Erik van der Hoff (tv-producent Blazhoffski) de drie beste ideeën gekozen voor de Kijkerspitch van TV Lab 2013. Het publiek bepaalt welk van deze programma’s echt door BNN gemaakt en uitgezonden wordt. Op tvlab.bnn.nl zijn korte filmpjes van de drie programma’s te zien en kan iedereen tot en met vrijdag 12 juli stemmen op zijn of haar favoriet. Het winnende programma is te zien tijdens TV Lab op woensdag 14 augustus om 22.55 uur op 3.

Dit zijn de programma’s die in de race zijn:

Mag Het Een Onsje Meer Zijn?
Naar idee van: Marcel Schurgers

Programma’s over mensen met overgewicht kennen we nou wel. Maar wat als er wel een paar kilootjes bij mogen? In Mag Het Een Onsje Meer Zijn? volgen we vijf deelnemers die de opmerkingen over hun magere lichamen zat zijn. Ze hebben geen eetstoornis, maar komen simpelweg niet van hun skinny uiterlijk af. Met hulp van personal trainers en diëtistes gaan ze de strijd aan om zoveel mogelijk aan te komen. Een programma dat steeds vetter wordt!

The Crowdfunders
Naar idee van: Priscilla Verwoert

Een eigen restaurant starten, een studie in Amerika volgen, een weeshuis in Bangladesh opzetten of een groot theaterstuk produceren. Ambitieuze jonge mensen lopen over van de dromen en plannen. Om die te kunnen waarmaken hebben ze een zak geld nodig, maar aankloppen bij een subsidiefonds of bank heeft in crisistijd vaak weinig zin. Dus zoeken ze een nieuwe weg: crowdfunding! Iedereen kan, in ruil voor een tegenprestatie, doneren aan het project. In The Crowdfunders volgen wij hen op weg naar het verwezenlijken van hun droom.

Veelgestelde Vragen
Naar idee van: Jolien Former

Op Google worden ruim honderdmiljoen vragen per dag gesteld. Mensen willen van alles en nog wat weten, maar verdwalen vaak in de enorme moeras aan info op het web. Tik bijvoorbeeld maar eens de vraag ‘Wat is swag? in. Dan is google opeens niet je beste vriend meer. In het programma Veelgestelde Vragen legt BNN je haarfijn de meest gezochte zoektermen uit.

In de week van 12 tot en met 16 augustus staat Nederland 3 tijdens TV Lab in het teken van experimentele en vernieuwende programma’s. Naast de winnaar van de Kijkerspitch zendt BNN in deze week de programma’s Vechtersbazen, Mag Ik Met Je Mee… Op Reis? en Mijn5000vrienden uit.


Voor meer informatie: BNN Communicatie
Leonie Fransen, 035-6555320, leonie.fransen@bnn.nl