Hilversum,
13
december
2019
|
12:24
Europe/Amsterdam

FINALESEIZOEN SMERIS START OP 19 JANUARI OP NPO 3

De laatste drie afleveringen vanaf 15 december al te zien op NPO Start Plus

Vanaf 19 januari start het driedelige finaleseizoen van de politieserie Smeris bij BNNVARA. Hoofdrolspelers Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge kruipen opnieuw in de rol van Theo en Willem in Smeris. Ook schrijver, acteur en oud-politicus Boris van der Ham maakt zijn opwachting in de Brabantse politieserie. Als museumdirecteur Jongsma heeft hij een cruciale rol in het slotakkoord van Smeris. Voor dit laatste seizoen hebben Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis een duet opgenomen van Meeuwis’ nummer ‘Brabant’, waar de serie zich voor een groot gedeelte afspeeltSmeris is vanaf zondag 19 januari drie weken te zien om 20:15 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Het team van politiebureau Tilburg kampt met een nijpend tekort aan personeel, waardoor criminelen vrij spel lijken te krijgen. Dan krijgen onze helden bovendien te maken met een kunstroof, waarvan de sleutel op Bonaire ligt. Natuurlijk gaan Willem en Theo er direct op af. In dit verhaal is een bijzondere cameo weggelegd voor de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand die al veel gestolen kunst heeft teruggevonden. De oplettende kijker zal een bijzonder sieraad aan zijn vinger zien glinsteren: de in 2002 gestolen ring van de beroemde schrijver Oscar Wilde.

De nieuwe versie van het nummer ‘Brabant’  is exclusief te horen in de serie. Een gepaste hommage aan de provincie die al vier seizoenen het decor is van Smeris.

Smeris is vanaf 15 december al vooruit te kijken op NPO Start Plus. Klik hier voor meer informatie en beeldmateriaal.
Smeris is een coproductie van Pupkin en BNNVARA.

Neem voor meer informatie en interviewaanvragen contact op met:
Malou Litjens | malou@baasamsterdam.com| 06-25157426

download
SMERIS - Finale - Teaser