22
november
2013
|
14:04
Europe/Amsterdam

FINALERONDES VAN THE NEXT MC TE ZIEN BIJ BNN OP 3

NOG ZES KANDIDATEN OVER IN STRIJD OM FELBEGEERDE TITEL THE NEXT MC 2013

De finalerondes van de zoektocht naar het nieuwste raptalent zijn vanaf aanstaande zaterdag te zien op Nederland 3. In de auditierondes van The Next MC op 101.TV brachten juryleden Rotjoch, Negativ, Brainpower en Tim Beumers het aantal MC’s al terug van duizend naar twaalf. In de eerste kwartfinale sneuvelde er al drie MC’s en verzekerde drie rappers zich van een plek in de halve finale. De tweede kwartfinale en de laatste twee rondes zijn vanaf zaterdag 23 november wekelijks om 23.25 uur te zien bij BNN op 3, en natuurlijk ook online te checken. De presentatie ligt in de handen van Geraldine Kemper en Kraantje Pappie.

De kwartfinalisten hebben voorafgaand aan hun performance een workshop gehad van Kleine Viezerik: “Zelf ben ik zeker zes jaar bezig geweest met het ontwikkelen van mijn eigen sound. Nu ben ik dusdanig ver dat ik weet hoe het werkt allemaal, en die kennis wil ik graag overbrengen. Ik ben erg onder de indruk, het zijn allemaal jongens die al op niveau zijn en maar een paar kleine aanwijzingen nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.”

Zes kandidaten moeten imponeren door één track live te performen voor de kritische jury en het publiek in het MC Theater. Hierna gaan er twee kandidaten door naar de halve finale en vallen er twee direct af. De overgebleven twee moeten zich nog één keer bewijzen en de jury overtuigen in een death match. Degene die deze death match wint bemachtigt de laatste plek in de halve finale. Nu de finale dichterbij komt moet de jury strenger zijn dan ooit. Slechts één kandidaat kan er uiteindelijk vandoor gaan met €5000 prijzengeld, een platencontract, studiotijd en een eigen videoclip. De nieuwste aflevering van The Next MC staat vrijdag al online op de site van The Next MC. Daar zijn ook de voorgaande afleveringen te zien en informatie over de MC’s te vinden.


Voor meer informatie: BNN Communicatie
Francine Bout, 035-626891, francine.bout@bnn.nl