23
februari
2016
|
09:16
Europe/Amsterdam

FILEMON WESSELINK AAN DE ANABOLEN IN FILEMON STAAT STRAK

PRESENTATOR ONDERZOEKT DE LICHAAMSCULTUS VAN MANNEN EN NEEMT PROEF OP DE SOM

Tegenwoordig lijkt bijna iedereen obsessief bezig met gezondheid en sporten. Twintig procent van alle Nederlanders ouder dan 15 jaar doet aan fitness, jaarlijks gaat dit om ruim 200 miljoen bezoeken aan fitness centra. Presentator Filemon Wesselink is gefascineerd door dit gegeven en duikt in de bijzondere wereld van fitness. Met als doel: net zo’n killerbody krijgen als zijn collega’s Arie Boomsma en Waldemar Torenstra en uiteindelijk prijken op de cover van het meest toonaangevende fitnessblad van Nederland. Filemon merkt al snel dat zijn transformatie niet zo’n vaart loopt. Wat doen anderen bij zo’n soort tegenslag? De stap naar stimulerende middelen blijkt veel laagdrempeliger dan hij op voorhand dacht. Om hem heen in de sportschool blijken illegale anabolen als zoete broodjes over de toonbank te gaan. Naar schatting gebruiken 20.000 amateursporters androgene anabole steroïden. En dat terwijl de bijwerkingen op lange termijn onduidelijk zijn. Om meer inzicht te krijgen in deze vooralsnog schimmige wereld gooit Filemon zijn lichaam in de strijd. Hij meldt zich aan als proefpersoon in een grootschalig landelijk onderzoek en gaat intensief trainen, mét anabole steroïden. Wat zal hij ervan merken? Wat zijn de lichamelijke en psychische gevolgen? Filemon Staat Strak is vanaf 3 maart iedere donderdag om 21:00 uur te zien bij BNN op NPO3.

Filemon: ‘Ik vond anabolen doodeng. Er waren voorafgaand allerlei verhalen over dat je er kleine ballen van zou krijgen. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: dat is ook zo….'

In dit intensieve traject neemt Filemon zijn eigen levensstijl grondig onder de loep, gooit hij zijn lichaam in de strijd, gebruikt de illegale anabole steroïden en ontdekt hij alle ins en outs van deze cultuur en het mannelijk schoonheidsideaal.

Voor meer informatie kijk filemonstaatstrak.bnn.nl.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl