05
oktober
2015
|
15:02
Europe/Amsterdam

FILEMON ONDERZOEKT ROEM IN F*CK ME, I’M FAMOUS!

BNN-PRESENTATOR GAAT MET DE BILLEN BLOOT ÉN SPREEKT MET BEKEND NEDERLAND

Uit onderzoek blijkt dat 61 % van de jongeren verlangt naar roem. Maar wat is roem? Waarom wil iedereen het hebben? Wat maakt het zo lekker en wat maakt het zo vies? In Fuck me, I’m Famous! onderzoekt Filemon Wesselink de verschillende kanten van roem in het algemeen en zijn eigen relatie ermee in het bijzonder. Want misschien is zijn bekendheid voor hem wel belangrijker dan hij zou willen. Toen zijn vaste dienstverband onlangs werd omgezet in een freelance overeenkomst was het eerste dat hij dacht: ‘dadelijk ben ik minder op televisie en doe ik er minder toe.’ In Fuck me, I’m Famous! spreekt Filemon met een psycholoog over zijn beslommeringen, doet hij een persoonlijkheidstest en praat hij met zijn familie over hoe roem hem heeft veranderd. Ook bezoekt hij Matthijs van Nieuwkerk, Geraldine Kemper, Dave Roelvink, Arie Boomsma, Eva Jinek en de bandleden van Chef ‘Special om te praten over de invloed van roem op hun levens. F*ck me, I’m Famous! is vanaf 8 oktober iedere donderdag om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Met de komst van Big Brother, vijftien jaar geleden, veranderde er iets in Nederland. Voor het eerst werden doodgewone mensen zonder in-het-oog-springende talenten bekende Nederlanders. Roem werd een doel op zich. En behalve de talentenshows en reality programma’s, bieden nu ook social media Jan en alleman het grote podium. Filemon: ‘Toen Arie Boomsma vertelde dat hij zelfs zijn vriendin is kwijt geraakt door de roem, realiseerde ik me dat ik niet in mijn eentje bizarre keuzes hebt gemaakt door dit vak. Iedereen die ik gesproken heb heeft er in meer of mindere mate last van gekregen.'

In vier afleveringen is te zien hoe Filemon over de verschillende aspecten van roem denkt. De BNN-presentator gaat terug naar het begin van zijn carrière en stelt zichzelf de vraag hoe hij ooit beroemd is geworden en wat heeft hij daarvoor moeten doen en laten? Hoe heeft de roem hem gevormd en veranderd? Hij spreekt zijn broers en kijkt kritisch naar zijn eigen gezinsleven. Daarnaast onderzoekt hij waarom mensen eigenlijk beroemd willen worden en hoe moeilijk het is om roem op te geven.

Meer info vind je op Fuckmeimfamous.bnn.nl.

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, marloes.van.grotel@bnnvara.nl