16
juli
2014
|
09:46
Europe/Amsterdam

FILEMON MAAKT SPECIAL OVER SEKS EN DRUGS IN IRAN

BNN'ER JAN VERSTEEGH VOOR HET EERST OP REIS MET SPUITEN EN SLIKKEN

Het nieuwe seizoen Spuiten en Slikken op Reis opent met een bezoek van Filemon Wesselink aan Iran. In deze special zien we hoe streng de regels zijn op het gebied van seks en drugs in dit land. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten komt Filemon in aanraking met transseksuelen, openlijk verliefde stelletjes en een illegaal feest waar de hoofddoeken afgaan en de alcohol rijkelijk vloeit. Het is bijzonder dat een cameraploeg toestemming krijgt om in dit land te filmen en al helemaal als het gaat om seks en drugs. Naast Filemon, Geraldine Kemper en Tim Hofman maakt dit seizoen ook BNN’er Jan Versteegh reportages voor Spuiten en Slikken op Reis. Jan reist af naar L’Alpe d’Huez in de Franse Alpen dat volledig op z’n kop staat als homo’s uit heel Europa zich verzamelen voor de European Gay Ski Week. Jan skiet en feest een paar dagen mee. Een nieuw seizoen Spuiten en Slikken op Reis is vanaf 20 juli iedere zondag om 22:05 uur te zien bij BNN op 3.

De eerste aflevering van Spuiten en Slikken op Reis staat volledig in het teken van Iran. In deze special zien we hoe mannen en vrouwen strikt gescheiden leven. Alcohol is bij wet verboden en tot voor kort werden homo’s publiekelijk geëxecuteerd. In Iran worden vrouwen onderdrukt en er mag niet gedanst worden op megahit ‘Happy’ van Pharrell Williams. Verrassend genoeg ontdekt Filemon dat jonge Iraniërs de regels verbluffend goed weten te omzeilen. Hij bezoekt een skioord, spreekt met transseksuelen en belandt op een illegaal huisfeestje waar zo’n beetje alles gebeurt dat het regime verbiedt. Verder in het seizoen bezoekt Geraldine een massahuwelijk in Zuid-Korea waar maar liefst 2500 stellen van de Moonsekte elkaar tegelijk het ja-woord geven. De ceremonie wordt bijgewoond door 20.000 gasten. Tim gaat in de jungle van Peru op jacht naar drugslaboratoria en doet schokkende ontdekkingen.

Check de spuitenenslikken.bnn.nl voor het laatste seks- en drugsnieuws. Op de Spuiten en Slikken Facebook is backstage materiaal van alle reizen te vinden plus achtergrondinformatie over de verschillende onderwerpen.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl