09
maart
2016
|
13:03
Europe/Amsterdam

EVA JINEK EERSTE GAST IN NIEUW SEIZOEN DE KWIS

Zesde seizoen vanaf zaterdag 12 maart bij de VARA

 

Afgelopen maandag won het programma nog het prestigieuze TV-Beeld voor Beste amusement. En vanaf komende zaterdag is het weer wekelijks op de buis! De meest gevreesde kwismasters van Nederland slijpen hun messen voor het zesde seizoen van het VARA-programma De Kwis. Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe onderwerpen hun gasten weer aan opdrachten, satirische weekoverzichten en muzikale parodieën. De bekende Nederlander die dat wekelijks voor z'n kiezen krijgt, wordt bijgestaan door gastheer Paul de Leeuw. In de eerste aflevering schuift journaliste en presentatrice Eva Jinek aan. De Kwis is vanaf 12 maart iedere zaterdagavond om 21.35 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

 

De Kwis werd eerder bekroond met een nominatie voor de Zilveren Nipkowschijf en won al een TV-Beeld voor Beste nieuwe format. 

Het programma wordt geschreven door de vier kwismasters, samen met schrijver Edo Schoonbeek en eindredacteur Hans Riemens. 

De Kwis is een coproductie van E.V.A. Media en de VARA.

 

Zie ook: dekwis.vara.nl.

-------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie: Gert-Jan Hartlief, BNN-VARA afdeling Communicatie, tel. 06 – 20 43 53 89 of gert-jan.hartlief@bnnvara.nl.