23
april
2014
|
13:11
Europe/Amsterdam

EUROPARLEMENTARIËRS WORDEN AFGESTOFT IN BNN'S EUROPA DOE JE ZO

JOURNALISTEN LARS GIERVELD EN SYTSKE JELLEMA DUIKEN IN DE EUROPESE POLITIEK

Bij de verkiezingen voor het Europese Parlement rent Nederland massaal naar de stembussen. Althans, dat hopen de politici. Maar veel jonge kiezers lijken niet warm te lopen voor Europa. Daarom schieten programmamakers Lars Gierveld en Sytske Jellema de Nederlandse Europarlementariërs in Brussel te hulp. Vanuit hun pop-up campagnebureau geven Lars en Sytske grijze muizen weer kleur, zetten ze de schaar in wollig taalgebruik en zorgen ze er met slimme acties voor dat de politici bekende gezichten worden en hun standpunten in één klap duidelijk zijn bij de jonge kiezer. Hun campagnebureau geeft Lars en Sytske een perfect excuus het Europees Parlement in Brussel van binnenuit te leren kennen en de politici eens goed aan de tand te voelen. Europa Doe Je Zo is vanaf 6 mei iedere dinsdag om 21:50 uur te zien bij BNN op 3.

Lars en Sytske: ‘Niet een heel sexy onderwerp: Europese politiek. Dus zoeken wij uit of het echt zo saai en stoffig is als wij, en met ons veel Nederlanders, denken. En wat blijkt? Het is onwijs levendig; een groot internationaal mierennest, waarin parlementariërs, medewerkers, bodes, tolken, lobbyisten door elkaar krioelen. Het barst hier van de jonge en ambitieuze mensen. Iedereen heeft z’n eigen belangen, z’n trucjes en gebruiken. Dat wordt goed zichtbaar tijdens alle borrels, lunches en etentjes die er de hele dag door zijn. Daar hebben we flink gebruik van gemaakt. Ach, we waren er toch….’

In deze eerste aflevering nemen Lars en Sytske VVD-politicus Hans van Baalen en de onervaren SP’er Niels Jongerius onder handen. Van Baalen is stijf en formeel, terwijl de ambitieuze Jongerius juist een wildebras eersteklas is. Aan Lars en Sytske de taak om daar verandering in te brengen. In de volgende afleveringen staan politici Wim van de Camp (CDA), Paul Tang (PvdA), Bas Eickhout (GroenLinks) en Marcel de Graaff (PVV) centraal. Check europadoejezo.bnn.nl en doe de test over het huidige imago van de lijsttrekkers.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl