Hilversum,
09
augustus
2018
|
15:36
Europe/Amsterdam

ERIK DIJKSTRA NIEUWE PRESENTATOR ‘PER SECONDE WIJZER’

VANAF MAANDAG 3 SEPTEMBER OP NPO 2

Met ingang van het nieuwe seizoen presenteert Erik Dijkstra de bekende kennisquiz Per Seconde Wijzer. Hij volgt daarmee Kees Driehuis op, die de quiz van 1989 tot maart 2018 presenteerde. Per Seconde Wijzer is vanaf 3 september weer te zien, wekelijks van maandag tot en met donderdag, om 19.50 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Erik Dijkstra: ‘Per Seconde Wijzer is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek. Ik verheug me nu al op de eerste opnamen.’ 

Het recept van Per Seconde Wijzer blijft vertrouwd. Twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige tijd.

Journalist en presentator Erik Dijkstra (Glanerbrug, 1977) werd bekend als Jakhals in De Wereld Draait Door. Hij presenteert samen met Frank Evenblij het programma Bureau Sport. Samen met Gerdi Verbeet presenteerde Erik in 2015 de documentaireserie ‘De Strijd’, over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland. De eindredactie van die serie was in handen van Kees Driehuis. In 2017 presenteerde Erik de documentaireserie ‘Che: leven en erfenis van een revolutionair’.

Zie ook: persecondewijzer.bnnvara.nl