23
februari
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

ERIC CORTON PRESENTEERT ‘DE AVOND VAN DE FILMMUZIEK’

AMERIKAANSE MAESTRO VINCE MENDOZA DIRIGEERT METROPOLE ORKEST

Van de klanken van The Hateful Eight tot de beroemde themamuziek van Love Actually. En van de welbekende soundtrack van The Godfather tot die van James Bonds Spectre. Op donderdag 3 en vrijdag 4 maart speelt Het Metropole Orkest de mooiste filmcomposities in het Koninklijk Concertgebouw tijdens de derde editie van 'De Avond van de Filmmuziek'. De avonden worden gepresenteerd door Eric Corton, die het publiek meeneemt langs de muzikale hoogtepunten die de grootste filmcomponisten ons schonken. De avonden in het Koninklijk Concertgebouw waren in korte tijd uitverkocht. 'De Avond van de Filmmuziek' wordt in twee delen uitgezonden op zondag 6 maart op 23.20 uur en zondag 13 maart om 23.10 uur bij BNN op NPO1.

Het Metropole Orkest staat deze avonden onder leiding van de Amerikaanse dirigent Vince Mendoza. Mendoza werd zes keer geëerd met een Grammy Award, de hoogste onderscheiding in de eigentijdse muziek. Zelf schreef hij de prachtige filmmuziek voor Lars von Triers klassieker Dancer in the Dark. 'De Avond van de Filmmuziek' is een bijzondere hereniging voor Mendoza, die van 2005 tot 2013 chef-dirigent van het Metropole Orkest was.

Ode aan John Williams
Tijdens de derde editie van het muziekspektakel wordt er, naast een aantal grote en tijdloze klassieke filmcomposities, een ode gebracht aan de grootste filmcomponist van de afgelopen decennia: John Williams. Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Omaha Beach uit Saving Private Ryan en Indiana Jones: allemaal composities van de Amerikaan die misschien wel de Mozart van onze tijd is.

Mobiele telefoons blijven deze avonden aan; er mag getwitterd worden via #avdf. Meer informatie is te vinden op: avondvandefilmmuziek.nl.

Voor meer informatie:

BNN-VARA Communicatie, Leonie Kruisinga 06-41259573
Leonie.kruisinga@bnnvara.nl