09
april
2015
|
10:42
Europe/Amsterdam

ERIC CORTON OPVOLGER VAN FELIX MEURDERS BIJ DE NIEUWS BV

Willemijn Veenhoven krijgt een nieuw gezicht naast zich: Eric Corton presenteert vanaf 1 september samen met haar het BNN-VARA-programma 'De Nieuws BV' op NPO Radio 1. Eric volgt Felix Meurders op, die het radioprogramma sinds 1 januari 2014 samen met Willemijn presenteerde. Dat werd zojuist in het programma bekend gemaakt. 

Dj, presentator, zanger en (stem)acteur Eric Corton (1969), die eerder onder meer 'That's Live' bij BNN op NPO 3FM presenteerde, is al regelmatig invaller bij 'De Nieuws BV'. Eric: 'Het is voor mij een fantastische overgang en een stiekeme droom die uitkomt. Na vijftien jaar muziekradio maak ik de stap naar wat me mijn leven lang al interesseert en intrigeert: de wereld. En daar mag ik me straks via 'De Nieuws BV' dagelijks op journalistieke wijze mee bezighouden.'

Felix Meurders: 'Ik heb steeds gezegd: op het moment dat BNN-VARA een goede opvolger voor me heeft, maak ik plaats bij ‘De Nieuws BV’. In Eric heb ik het volste vertrouwen. Goed om te zien dat hij dezelfde weg bewandelt als ik: van muziekpresentator naar het nieuws.' Overigens blijft Felix Meurders - samen met Dolf Jansen - het wekelijkse radioprogramma 'Spijkers met Koppen' presenteren, iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij de VARA op NPO Radio 2.

'De Nieuws BV' is het lunchprogramma van BNN en VARA, dat iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is op NPO Radio 1. Met veel vaste gezichten als Erben Wennemars, Ronald Giphart, Peter Kee, Sywert van Lienden, Fidan Ekiz en Pieter Derks. In het Radio 1-programma zijn dagelijks gasten uit het nieuws te horen, politiek in ‘Oh Oh Den Haag’, ophef en vertier in ‘De Druktemaker’ en prominente smaakmakers in ‘Het Allerbeste’, zoals Youp van 't Hek, Jacob-Jan Boerma, Willemijn Verloop, Piet Hein Eek en Karin van Gilst.

Alle informatie over De Nieuws BV is te vinden op de site.