Hilversum,
16
augustus
2017
|
13:50
Europe/Amsterdam

ECHTE REISVERHALEN CENTRAAL IN NIEUW SEIZOEN 3 OP REIS

CHRIS ZEGERS, MAURICE LEDE, GERALDINE KEMPER, NIENKE DE LA RIVE BOX EN EVI HANSSEN GAAN MEER DAN OOIT OP ZOEK NAAR AVONTUUR

Hoe is het om in de Ierse wildernis je eigen hut te bouwen? Hoe beleven de bewoners van Groenland de gevolgen van de temperatuurstijging? En hoe is het om bij de mensen thuis in Guatemala te slapen? In het nieuwe seizoen van 3 op Reis reizen Chris Zegers, Maurice Lede, Geraldine Kemper, Nienke de la Rive Box en Evi Hanssen weer de hele wereld over en zoeken ze de antwoorden op al dit soort vragen. Ook nemen ze de kijker meer dan ooit mee in hun eigen reisverhalen, wijken ze af van de standaardroutes en komen ze in onverwachte situaties terecht. Nieuwe afleveringen van 3 op Reis zijn vanaf 27 augustus iedere zondag om 19.50 uur te zien bij BNN op 3.

In het nieuwe seizoen start Maurice gelijk met de langste reis uit zijn leven. Hij trapt af in Shanghai en hij eindigt in Amsterdam. Dit jaar woont de helft van de wereldbevolking in de stad en daar komen jaarlijks zo’n miljoen stedelingen bij. Met die gedachte in het achterhoofd maakt Maurice een bijzondere reis. Hij begint in China en reist verder door Mongolië, Siberië en Rusland en komt via Moermansk Noord-Europa binnen om vervolgens via Noorwegen, Finland en Zweden terug te keren naar Amsterdam. Deze afstand van maar liefst 16.500 km legt hij grotendeels af per trein.

Nienke reist door Groenland en ervaart de intense schoonheid, maar ziet ook wat de temperatuurstijging voor gevolgen heeft voor de inwoners. Geraldine beklimt tijdens haar roadtrip door Guatemala een vulkaan en overnacht bij de bewoners van het land. Evi bezoekt het verborgen hart van Europa, het kleine –zeer gemoedelijke zusje van Praag - Brno. Chris bezoekt onder andere het woeste Westen van Ierland en slaapt in zijn eigen gemaakte hut in de wildernis. ‘Dit seizoen maken we weer echt verhalen en zijn we meer op zoek naar het avontuur gegaan: kamperen in de wildernis, heerlijk! Alles gaat nog steeds op de 3 op Reis manier: relaxt, verrassend en avontuurlijk.’

Wil je inspiratie opdoen voor je volgende trip of een fragment terugkijken van je favoriete bestemming? Op de site is alle info van het nieuwe seizoen te vinden. Volg 3 op Reis ook op Facebook en Instagram.