Hilversum,
12
december
2018
|
10:52
Europe/Amsterdam

DWDD-VERTOLKING PETER EN DE WOLF HERHAALD OP EERSTE KERSTDAG

DWDD presenteert: Peter en de Wolf

Na vele positieve reacties van pers en publiek op de Rusland/Peter en de Wolf-special van De Wereld Draait Door van maandag 10 december, zendt BNNVARA op eerste kerstdag een gedeelte van de uitzending, de speciale vertolking van Peter en de Wolf, nogmaals uit op NPO 1. De special van De Wereld Draait Door werd maandag afgesloten door het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. In bijna een half uur speelden zij het complete stuk van Sergej Prokofjev, met tafelheer Paul de Leeuw als verteller. Het geheel werd ondersteund door speciaal geanimeerde tekeningen van de Zwitserse illustrator Jörg Müller. DWDD presenteert: Peter en de Wolf wordt op dinsdag 25 december nogmaals uitgezonden om 14.45 uur bij BNNVARA op NPO 1.

“Een half uur lang klassieke muziek op NPO 1 voor meer dan een miljoen kijkers is gelukkig een herhaling waard. Dankzij verteller Paul de Leeuw en een geweldig Nederlands Kamerorkest. En uiteraard Prokofjev. Komt dat zien. Fijne Kerst!”, aldus Matthijs van Nieuwkerk.

Het muzikale sprookje Peter en de Wolf is niet zomaar een sprookje. Het is geschreven in 1936 tegen de achtergrond van communisme en censuur, waar Prokofjev de Russische ziel van vrede en gevaar meesterlijk in heeft verwerkt.