21
december
2015
|
14:20
Europe/Amsterdam

DWDD UNIVERSITY: TERRORISME DOOR BEATRICE DE GRAAF

Op uitnodiging van De Wereld Draait Door geeft Beatrice de Graaf, terrorisme-expert en hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht, een college over terrorisme. Vanuit Podium Mozaïek in Amsterdam vertelt De Graaf aan belangstellenden in de collegezaal én de televisiekijkers, over het ontstaan van terroristische bewegingen en het verdwijnen ervan. DWDD University: Terrorisme, door Beatrice de Graaf - 10 maart 2016 om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.

“De vlam van het verzet is van alle tijden. Maar als uitdaging aan de moderne staat en de liberale samenleving staan terrorisme en extremisme sinds de 20e eeuw in het brandpunt van de belangstelling. Terroristen zijn de fundamentalistische gesels van de moderne tijd. Hoe kunnen we de radicaliseringspuzzel duiden, en wellicht zelfs oplossen? Zonder historisch besef en begrip van de context zullen we zeker geen grip op het fenomeen krijgen“, aldus De Graaf.

DWDD University is het leergierige filiaal van De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. Beatrice de Graaf is als geen ander in staat om met een verbijsterende hoeveelheid kennis op een zeer heldere manier duidelijkheid te scheppen in het terrorismedebat. Ze verblijft in 2016 in Cambridge en aan de UCLA in Californië, maar onderbreekt haar onderzoek naar veiligheid in historisch perspectief voor dit DWDD University college.