13
oktober
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

DWDD UNIVERSITY PRESENTEERT: ‘HET ONEINDIGE’ DOOR ROBBERT DIJKGRAAF

LIVE HOORCOLLEGE VANUIT DE GASHOUDER IN AMSTERDAM Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege neemt Dijkgraaf ons dit keer mee in de magische wereld van Het Oneindige. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van DWDD, richt Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ vijftig minuten tot elfhonderd belangstellenden en uiteraard de televisiekijkers thuis. ‘DWDD University presenteert: Het Oneindige door Robbert Dijkgraaf’ is vrijdag 28 november om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Getallen zijn overal om ons heen, van klein tot bizar groot. Waar je denkt dat je niet meer verder kunt, daar begint Het Oneindige. En zelfs daar voorbij blijkt nog een hele wereld aan mogelijkheden schuil te gaan. Zoals we van hem gewend zijn maakt Robbert Dijkgraaf zijn college concreet aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties. To infinity and beyond! Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.

DWDD University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. ‘De Oerknal’ is het derde college van Robbert Dijkgraaf. Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste en Albert Einstein keken ruim één miljoen kijkers.

Kaarten voor 'DWDD University presenteert: Het Oneindige door Robbert Dijkgraaf’ zijn verkrijgbaar op tickets.vara.nl. Meer informatie over het hoorcollege is te vinden op de site van DWDD.