21
oktober
2014
|
19:33
Europe/Amsterdam

DWDD UNIVERSITY PRESENTEERT: GIF, DOOR FREEK VONK

In een nieuwe editie van DWDD University geeft bioloog Freek Vonk een hoorcollege over zijn expertise: gif. De Gashouder op het Amsterdamse Westergasterrein wordt omgetoverd tot een gigantisch biologielokaal waarin Vonk vertelt over zijn meest hachelijke avonturen, het belang van giftige dieren en de medische implicaties van hun kostbaarste bezit. Om iedereen bij de les te houden neemt hij een flink aantal angstaanjagende, giftige dieren mee naar het college. ‘DWDD University presenteert: Gif, door Freek Vonk’ is vrijdag 12 december om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Freek geeft het vijftig minuten durende hoorcollege voor elfhonderd aanwezigen en uiteraard de kijkers thuis. Freek: “Ik ben al tientallen jaren gefascineerd door de wereld van giftige dieren en sta altijd te popelen om mensen daar enthousiast voor te maken. Elk jaar vallen er honderdduizenden doden door giftige dieren, maar dat er minstens zoveel mensen juist hun leven te danken hebben aan gif weet bijna niemand. Daar wil ik met dit college graag verandering in brengen.”

Freek Vonk is doctor in de biologie en research fellow bij Museum Naturalis in Leiden. Hij heeft een aantal tv-programma’s gepresenteerd en is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door.

DWDD University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. Eerder gaven professor Robbert Dijkgraaf, internetjournalist en –ondernemer Alexander Klöpping en meester-kok Robert Kranenborg een college.

Kaarten voor 'DWDD University presenteert: Gif, door Freek Vonk' zijn verkrijgbaar op tickets.vara.nl. Meer informatie over het hoorcollege is te vinden op de site van DWDD.