19
mei
2016
|
10:56
Europe/Amsterdam

DWDD PRESENTEERT: EEN SALUUT

MART SMEETS, VAN APOLLOHAL TOT RIO

 

Aan de vooravond van de sportzomer presenteert DWDD vanuit de beroemde Apollohal in Amsterdam een avond met Mart Smeets. Na 44 jaar sportverslaggeving bij de NOS een saluut aan de Mart, met verhalen, muziek en prachtige sportbeelden. DWDD presenteert: Een Saluut - Mart Smeets, van Apollohal tot Rio is op woensdag 8 juni om 21.25 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

 

Vierenveertig jaar lang was Mart Smeets hét gezicht van sport in Nederland. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zullen zijn laatste zijn; de afsluiting van een tijdperk. DWDD maakt aan de vooravond van de komende sportzomer, met medewerking van de NOS, vanuit de Apollohal in Amsterdam een special volledig in het teken van dat tijdperk. Matthijs van Nieuwkerk als gastheer, Mart Smeets als eregast.

 

Door de verhalen van Smeets komen de dromen, en soms nachtmerries, van sporthelden tot leven. Verhalen die tegelijkertijd de carrière van Smeets kleuren: een keurige Amsterdamse jongen die basketbalde in de Apollohal en uitgroeide tot een van de meest bepalende sportjournalisten van het land.

-----------------------------------------------------------------------------------