13
februari
2014
|
14:59
Europe/Amsterdam

DWDD PRESENTEERT: “DWDD SATURDAY NIGHT'' met Schorem

Op zaterdag 15 februari presenteert De Wereld Draait Door “DWDD Saturday Night: de muziekavond van Schorem” .
“De ideale muziekavond van….” is al twee seizoenen een succesvol onderdeel van De Wereld Draait Door.  Triggerfinger, Golden Earring, Carice van Houten, Racoon, Mart Smeets, De Jeugd van Tegenwoordig, Acda & De Munnik en vele anderen stelden hun ideale muziekavond samen. En die keus presenteerden wij dan als een treintje muzikale amuses.
In februari maken we TWEE ECHTE muziekavonden van 20.00 tot 24.00 uur. Dat doen we onder de titel “DWDD SATURDAY NIGHT: De muziekavond van…”. Na “DWDD Saturday Night: de muziekavond van Hugo Borst en Henry Schut” presenteert De Wereld Draait Door op 15 februari de tweede aflevering: “DWDD Saturday Night: de muziekavond van Schorem”.  
Aan de hand van videoclips, live concerten, interviews, fragmenten uit TV-programma’s, muziekdocumentaires en speelfilms zien we de ideale muziekavond van de barbiers van Schorem. Artiesten die in de loop van de avond voorbij komen zijn o.a.: The Stray Cats, Billie Holiday, The Ramones, Willy DeVille, Guns ’n Roses, Ray Charles, Iron Maiden en The Cramps.
In de uitzendingen zijn ook live optredens te zien van bands die speciaal door de gasten zijn uitgenodigd. Op 15 februari zijn dat Pokey LaFarge, Batmobile en Small Time Crooks.
Schorem
Schorem, de Rotterdamse haarsnijders- en barbierzaak is binnen korte tijd een fenomeen geworden. Drie jaar geleden besloten de heren het oude ambacht van barbier nieuw leven in te blazen. Hun motto is dan ook “elke man recht heeft op een plek waar hij even man kan zijn”. Voor vrouwen is de zaak verboden terrein.
‘De Muziekavond van Schorem’.  Uitzending op zaterdag 15 februari om 20.00 uur bij de VARA op Nederland 3.