Hilversum,
03
december
2019
|
14:17
Europe/Amsterdam

DWDD Presenteert: Dit is de Leven van Romana Vrede

Donderdag tijdens DWDD om 19.00 uur bij BNNVARA op NPO 1

Samen met De Wereld Draait Door maakte Romana Vrede de documentaire ‘Dit is de Leven’. Romana’s zoon Charlie is non verbaal en autistisch. Ze merkt al jaren dat de schoonheid die zij in Charlie ziet, niet door de buitenwereld wordt erkend. Om de schoonheid van Charlie te zien moet je moeite doen. En vaak, als we het hebben over kinderen zoals hij, gaat het over de zorg, de moeilijke kanten, de problemen, en niet over wie deze kinderen zelf zijn.

In ‘Dit is de Leven’ vertelt Romana over haar eigen zoektocht met Charlie. Hoe zij eerst wanhopig graag wilde dat hij zou zijn ‘als iedereen.’ Dat ze zich schaamde, dat hij haar aanviel. Maar dat ze op een gegeven moment leerde dat het probleem misschien niet bij Charlie lag, maar bij de omgeving. En wat een rijkdom het haar gebracht heeft om te leren zien wie hij echt is.

Ook gaat Romana op zoek naar andere kinderen zoals Charlie. We ontmoeten Job, Ginny, Beer, Aiden en hun ouders. Wat kunnen we van deze kinderen leren? Zoals Romana het zegt: ‘zie die schoonheid. Je wordt er een mooier mens van.’

Regie: Simonka de Jong

DWDD Presenteert: ‘Dit is de Leven’ van Romana Vrede is donderdag 5 december om 19:00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.