28
september
2014
|
18:32
Europe/Amsterdam

DRIEKOPPIG BESTUUR BNN-VARA MET KIEVIT COMPLEET

Robert Kievit wordt de nieuwe mediadirecteur van BNN-VARA. De ledenvergadering heeft vandaag ingestemd met de voordracht van de Raad van Toezicht van de omroep. Kievit volgt Frans Klein op, die begin dit jaar vertrok naar de NPO. Hij vormt vanaf 1 oktober aanstaande samen met zakelijk directeur Marc Adriani en algemeen directeur Gerard Timmer het bestuur van BNN-VARA.

Robert Kievit: “Ik kijk ernaar uit om van BNN-VARA een nog sterker en relevanter mediabedrijf te maken met spraakmakende en vooruitstrevende programma’s voor al onze platforms. Naast het verder ontwikkelen en uitbouwen van bestaande titels vind ik het belangrijk om vernieuwende programma’s te ontwikkelen en te realiseren op het gebied van informatie, infotainment, amusement en drama. Zowel voor de jonge doelgroep van BNN als voor de brede doelgroep van de VARA.”

Algemeen directeur Gerard Timmer: "Als hoofd drama van BNN-VARA heeft Robert Kievit in medialand al belangrijke sporen verdiend. Hij heeft de afgelopen jaren een kwalitatief hoogwaardig, en indrukwekkend aantal dramaproducties voor de kijker ontwikkeld. Wij zijn blij dat die ontwikkelkracht nu het hele programmapakket van BNN-VARA gaat dienen.”

Zakelijk directeur Marc Adriani: "Robert is een perfecte aanvulling voor het bestuur van BNN-VARA. Een vakman met een groot makershart. Het was al leuk in het bestuur van BNN-VARA, nu nog leuker."

Kievit is sinds 1996 verbonden aan de VARA en sinds de fusie bij BNN-VARA. Eerst als eindredacteur drama en vanaf 2007 als hoofd drama. Sinds het vertrek van Klein was hij als waarnemend mediadirecteur onder meer verantwoordelijk voor de succesvol verlopen intekening 2015 en de start van het nieuwe televisieseizoen. Als hoofd drama realiseerde hij succesvolle televisieseries zoals All Stars (International Emmy Award, Zilveren Roos Montreux), Vuurzee, De Prooi (nominatie Prix Europa), Volgens Robert (nominatie Nipkowschijf), Overspel (Gouden Kalf Beste TV Drama), Adam- E.V.A. (Beeld en Geluid Award Fictie), Smeris en Hollands Hoop en diverse speelfilms.

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl