Hilversum,
06
oktober
2017
|
15:22
Europe/Amsterdam

DRIEDELIGE TV-SERIE 'VERKRACHT OF NIET?'

Drie jongerenpanels in discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Geraldine Kemper en Tim Hofman kijken in elke aflevering met een panel van veertien jongeren naar op waarheid geïnspireerd drama.

Wanneer is seksueel gedrag acceptabel en waar ligt de grens? Wilden ze dit allebei wel of werd een van beiden onder druk gezet? Heeft er iemand spijt en wat betekent dat dan? Deze vragen staan centraal in de discussie tussen 7 meisjes en 7 jongens in een villa in Doorn. 'Verkracht of niet?' is op 7, 14 en 21 november te zien om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

In de 1e aflevering 'Het feestje' belandt Max na een studentenfeestje met veel lol en drank bij zijn ex Tessa in bed. De twee hebben seks, maar wilden ze dit allebei wel en was er wederzijdse toestemming? Of is er sprake van verkrachting? In aflevering 2 'De stagiair' wordt een mannelijke stagiair door zijn bazin niet alleen begeleid maar ook verleid op de vrijdagmiddagborrel. Wordt hij seksueel geïntimideerd of vindt hij die aandacht eigenlijk wel lekker? En in de laatste aflevering 'Zussen' staan twee zussen en één man centraal: vriend van de één maar een flirt met de ander. Wilden ze het seksuele contact allebei of gaat hij over een grens?

In de villa krijgen de panels bezoek van een advocaat, een officier van justitie van het Openbaar Ministerie, de oprichtster van Het Centrum Seksueel Geweld en enkele ervaringsdeskundigen die vanuit hun vakgebied en achtergrond hun visie op de getoonde verhalen geven en hun ervaringen delen. 

De uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van Het Centrum Seksueel Geweld, het OM, de Politie, enkele advocaten, Rutgers en Slachtofferhulp Nederland. Zij waren onder andere betrokken bij de keuze van de verhalen en de discussies in het huis.

Op de site is meer informatie te vinden over de serie. Foto's van de dramabeelden en de opnames kunt u downloaden op de beeldbank van BNNVARA.