Hilversum,
16
april
2018
|
15:15
Europe/Amsterdam

DRIE JONGE HONKBALLERS JAGEN HUN DROMEN NA IN "2DOC: A PERFECT GAME"

Rotterdamse, veelbelovende honkbalspelers gevolgd wanneer ze trainen, spelen, slagen en falen

“2Doc: A Perfect Game” van fotograaf en filmmaker Robbert So Kiem Hwat (De Smaak van de Ziel, 2011) portretteert drie jonge, veelbelovende honkbalspelers van de Rotterdamse honkbalschool Unicorns. Centraal staat het 16-jarige talent Phayson Antonia. De buurt waarin hij woont, biedt veel negatieve afleiding. Hij heeft al een strafblad en bij een tweede akkefietje zullen de Unicorns hem zonder pardon uit de club zetten. Ieder jaar selecteren Amerikaanse scouts nieuw talent op zijn geboorte-eiland Curaçao. In 2015 is Phayson voor het eerst oud genoeg. Overleeft hij de honkballoze winter zonder brokken te maken en krijgt hij een contract? "2Doc: A Perfect Game" is op woensdag 25 april 2018 om 22.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De andere honkballers die worden gevolgd zijn de 19-jarige Misja Harcksen en de 11-jarige Tyriq Kempis. Misja is al doorgestoten naar het walhalla van de honkbalsport, Amerika en een nieuwkomer bij de LA Dodgers. De Antilliaanse pitcher Kenley Jansen, een van Nederlands supersterren in de VS, is er zijn grote voorbeeld. Voor Misja is het echter nog de vraag of zijn contract verlengd gaat worden. Tyriq, zelf nog niet veel langer dan zijn honkbalknuppel, heeft het talent een topspeler te worden. Alles in zijn Antilliaanse familie draait om honkbal. Voorbestemd de familie-eer hoog te houden, zet het nakomertje Tyriq zijn eerste stappen richting Amerika.

A Perfect Game is een coproductie van Volya Films en BNNVARA en is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds.