Hilversum,
29
september
2017
|
23:17
Europe/Amsterdam

DRIE GOUDEN KALVEREN VOOR BNNVARA

Zojuist vond, als afsluiting van het Nederlands Film Festival in Utrecht, het Gouden Kalveren Gala plaats. Drie producties van BNNVARA hebben daar een Gouden Kalf in de wacht gesleept.

Jean van de Velde won het Gouden Kalf voor Beste Scenario voor zijn speelfilm Bram Fischer. Deze film, die in maart 2017 in première ging, gaat over de Zuid-Afrikaanse advocaat en burgerrechtenactivist Bram Fischer, de raadsman van Nelson Mandela. Hij komt voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen welzijn? Bram Fischer is op een later moment bij BNNVARA op NPO 2 te zien.

Peter Paul Muller nam het Gouden Kalf voor Beste Acteur in ontvangst, voor zijn hoofdrol als advocaat Bram Fischer in de gelijknamige speelfilm.

George Tobal en Majd Mardo delen het Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama voor hun rollen in One Night Stand XII – Jungle (BNNVARA/NTR/VPRO). Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte vluchtelingenkamp ‘Jungle’ in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Jungle is op 10 november te zien op NPO 3.