Hilversum,
31
januari
2022
|
16:05
Europe/Amsterdam

DRAMASERIE ‘NOOD’ KRIJGT TWEEDE SEIZOEN

Nieuwe reeks in de maak met meer indringende verhalen vanuit de 112-meldkamer.

Terwijl het eerste seizoen van de dramaserie ‘NOOD’ momenteel nog te zien is op NPO 1 en NPO Plus, wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een tweede seizoen. In de serie worden vier centralisten geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen. De serie is goed ontvangen en krijgt een vervolg. De opnames gaan dit voorjaar van start. Het tweede seizoen van ‘NOOD’ zal in het najaar van 2022 te zien zijn bij BNNVARA . Tevens zullen de afleveringen te zien zijn op NPO Plus.

Melody (Lieke in de serie): "Heel tof dat ‘NOOD’ een tweede seizoen krijgt, omdat elke aflevering weer door een andere schrijver geschreven gaat worden, waardoor de serie ook een soort kweekvijver voor nieuw talent is. Het wordt voor Lieke en haar collega's weer mega spannend wat voor heftige situaties ze nu weer aan de lijn zullen krijgen."

Net als in het vorige seizoen schreef een groep aanstormende scenariotalenten elk een op zichzelf staand verhaal waarin 112-centralisten Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) bellers te woord staan in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Ieder gesprek begint met diezelfde, geroutineerde vraag: "Wat is de plaats van het noodgeval?" Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd.

'NOOD' is door BNNVARA en Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama, op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit.