Hilversum,
16
juli
2019
|
15:14
Europe/Amsterdam

DRAG QUEENS GEVEN WEGGECIJFERDE VROUWEN CONFIDENCE BOOST IN NIEUW BNNVARA-PROGRAMMA DE DIVA IN MIJ

ENVY PERU, HOAX LEBEAU EN LADY GALORE HELPEN VROUWEN WEER VAN ZICHZELF TE HOUDEN

Hoe word je weer zelfverzekerd als je tegenslagen hebt gehad? Hoe zet je de eerste stap naar een nieuwe start? En hoe leer je dan weer opnieuw te stralen? In het nieuwe BNNVARA-programma De Diva in Mij nemen drie drag queens verschillende vrouwen onder handen, die zichzelf door omstandigheden te lang hebben weggecijferd. Envy Peru, Hoax LeBeau en Lady Galore dragen hun cultuur van confidence & empowerment op de vrouw over, zodat zij haar zelfvertrouwen en vrouwelijkheid terugvindt en weer gaat stralen. Als kroon op de transformatie voeren de vrouwen aan het eind van de rit als drag een performance op voor vrienden en familie. Een programma dat meer is dan een make-over show; het is een ode aan het zelfvertrouwen van de vrouw. De Diva in Mij is vanaf maandag 29 juli om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

De deelnemende vrouwen zijn opgegeven door familie en vrienden en worden verrast door een team van drag queens. Drag queens weten namelijk als geen ander hoe het is om van je kwetsbaarheid je kracht te maken en zijn daarom de ideale deskundigen om deze vrouwen te helpen bij hun zelfvertrouwen en vrouwelijkheid en ze te leren weer van zichzelf te houden.

Chary (27) was altijd zelfverzekerd in haar maatje 36, maar na haar 25e kwamen de kilo’s er moeiteloos bij. Hierdoor is ze onzeker geworden en gaat ze niet meer uit. Kleding passen is voor haar een ramp en in de spiegel kijken een nachtmerrie. Envy Peru gaat met haar uiterlijk aan de slag. Zij wil haar leren om zichzelf te waarderen zoals ze is en laat haar in een bruidsjurk weer een prinses voelen. Lady Galore focust zich op haar innerlijk en geeft Chary opdrachten om haar sociaal leven weer op te pakken. Hoax Lebeau helpt haar weer zelfverzekerd over straat te lopen. Lukt het Chary om de opdrachten uit te voeren en weer in een pashokje te staan zonder te huilen?

Eva (34) zit momenteel helemaal niet lekker in haar vel. Ze kreeg op jonge leeftijd een burn-out en had in deze kwetsbare periode ook nog een traumatische ervaring. Eva is niet meer de oude, zelfverzekerde Eva die ze ooit was. Ze moet het leven weer oppakken en de Queens willen niks liever dan haar daarbij helpen. Envy Peru leert haar kennismaken met een nieuwe look waar ze normaal gesproken niet voor zou kiezen. Lady Galore laat Eva haar grenzen opzoeken en neemt haar mee naar een spoken-word-middag, waar ze haar gevoelens op papier moet zetten. Hoax Lebeau wil de vrouwelijkheid bij Eva terugbrengen. Zij leert Eva op hakken te lopen en daagt haar uit om een echte stiletto-run te doen. Hoe gaat Eva het hier vanaf brengen?

Lady Galore: “Ik hoop dat de vrouwen na het programma in de spiegel kijken en trots zijn op wat ze zien. Na het programma zullen zij niet als drag door het leven gaan, maar ik hoop wel dat ze onze positiviteit meekrijgen”.

Envy Peru: “Beauty is er in alle soorten en maten. Ik hoop dat de vrouwen ons vertrouwen en dat we ze kunnen helpen uit hun schulp te kruipen”.

Hoax LeBeau: "Drag is een uitvergrote vorm van vrouwelijkheid. Als drag queen voel ik me een superheldin met veel zelfvertrouwen die alles kan. Ik hoop dat ik die kracht ook mee kan geven aan de vrouwen.”