28
april
2015
|
11:35
Europe/Amsterdam

DOTAN EN TYPHOON COACHEN DE BESTE SINGER-SONGWRITERS VAN NEDERLAND

In aflevering zes van De Beste Singer-Songwriter van Nederland staat het thema ‘liefde’ centraal. De zeven overgebleven muzikanten; Anna, Gerson, Ruben, Airto, Okke, Demi en Nicolaas krijgen de opdracht om een liefdeslied te schrijven. Tijdens het schrijven worden ze overvallen door Dotan en Typhoon met een persoonlijke workshop. Op een bijpassende locatie, De Westerliefde in Amsterdam, treden de kandidaten voor het eerst op voor het publiek. Dotan, Sanne Hans en Giel zijn weer vlijmscherp in deze liefdevolle uitzending die maandag 20 april bij de VARA om 22.00 uur te zien was op NPO 3

Dotan over het programma: “Ik vind het een heel leuk programma, ben op de achtergrond altijd al betrokken geweest. Het gaat niet zozeer over wie het beste liedje kan schrijven, maar vooral wie het beste zijn eigenheid kan laten zien.”

Een mooi advies van Typhoon aan één van de kandidaten luidt: “Doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan, verras jezelf en laat daarin je blijk van groei zien. Dan wordt het wel of niet opgepakt, maar heb je het in ieder geval voor jezelf gedaan en thats all that matters.”

Elke week staat de uitzending in het teken van een ander thema. De singer-songwriters krijgen een op maat gemaakte masterclass van verschillende artiesten. De locaties van deze afleveringen hangen af van het thema van die week. De winnaar van dit seizoen word in de live finale vanuit poppodium Paradiso op 18 mei bekendgemaakt. De ultieme winnaar wint air- en stagetijd en zal dit festivalseizoen op verschillende podia te bewonderen zijn. 

De Beste Singer-Songwriter van Nederland is elke maandag te zien om 22.00 uur op NPO 3.