Hilversum,
22
september
2017
|
11:56
Europe/Amsterdam

DOCUMENTAIRESERIE DE VERDEDIGING

Achter de schermen bij spraakmakende strafzaken en de strafpleiters van Ficq & Partners Advocaten.

Anderhalf jaar lang volgde regisseur Monique Nolte de strafpleiters van het advocatenkantoor Ficq & Partners Advocaten. De vennoten en hun jonge collega-advocaten op kantoor vormen een hecht team dat samenwerkt aan vaak grote en spraakmakende zaken.

De vierdelige serie De Verdediging is vanaf woensdag 4 oktober om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

In de eerste aflevering zoekt Bénédicte Ficq met haar cliënt, die lijdt aan longkanker, naar mogelijkheden hoe de tabaksindustrie strafrechtelijk aangepakt kan worden: "Het is niet jouw schuld, het is de schuld van de tabaksindustrie!" Nico Meijering krijgt uitspraak in de Endstra-zaak. De uitslag van díe zaak kan grote invloed hebben op de grootste strafzaak in de Nederlandse geschiedenis: het Passageproces. Het kantoor staat Dino Soerel bij, één van de hoofdverdachten in dit proces. Collega Van Kleef bezoekt Harrie Ramakers, leider van de Bandidos, die een gebiedsbeperking opgelegd heeft gekregen. Samen bespreken ze de tactiek van de aanstaande strafzaak.

Wat de kantoorgenoten van Ficq & Partners Advocaten bindt, naast de liefde voor de strafrechtadvocatuur, is volgens hen een gezond wantrouwen jegens het Openbaar Ministerie. Hoe gaan de advocaten om met de spanning en de druk die het werken met deze cliënten met zich mee brengt en met de groeiende druk die het Openbaar Ministerie op hun werk legt? “De publieke opinie is meestal tegen je”, zegt Bénédicte Ficq.

De Verdediging is een coproductie van BNNVARA en Sarphati Media. Regisseur is Monique Nolte, bekend van de documentaires 'Het beste voor Kees' en 'Een bitterzoete verleiding'. Beide docu's werden onder andere genomineerd voor een Gouden Kalf.

Op de site is meer informatie te vinden over de serie. Foto's kunt u downloaden op de beeldbank van BNNVARA.