18
december
2013
|
15:18
Europe/Amsterdam

DOCUMENTAIRESERIE DE SCHOOL VANAF 7 JANUARI BIJ BNN OP 3

PATRICK LODIERS PRAAT NA IEDERE UITZENDING ONLINE EN OP 101TV VERDER

De documentaireserie De School gaat van start! Na maandenlange gesprekken met leerlingen, docenten, ouders en deskundigen, acht weken filmen met veertig onbemande camera’s en honderden uren montage is de serie van de 4-havo leerlingen en docenten van het CSG Jan Arentsz te zien bij BNN. Niet eerder werd het schoolleven zo direct en volledig in beeld gebracht. Na iedere aflevering wordt online en op 101.TV verder gepraat over het thema van die uitzending. De discussie met leerlingen, leraren, ouders en professionals is onder leiding van Patrick Lodiers. De School is vanaf 7 januari iedere dinsdag om 20:25 uur te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering zien we Mathijs en Isabelle. Mathijs is 15 jaar, intelligent en heeft een groot hart. Maar sinds enige tijd gaat het niet goed op school. Mathijs doet zijn huiswerk niet meer en heeft het in sommige lessen zo bont gemaakt, dat hij er niet meer in mag. Meneer Verkuil, teamleider en spin in het web voor havo 4, probeert erachter te komen wat er met hem aan de hand is. De 17-jarige Isabelle is een opvallende verschijning en op het eerste gezicht vermoed je meer aandacht voor het uiterlijk dan voor de school. Maar het tegendeel is waar. Deze serieuze en harde werkster komt van het vmbo en knokt keihard om havo 4 te kunnen halen, maar het komt haar niet aanwaaien. Het ziet er ondanks al het harde werken niet goed voor haar uit. De school bewondert haar ambitie en ondersteunt haar waar mogelijk.

School is de plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen, waar ze verliefd worden, keten, vriendschappen sluiten, ruzie krijgen en het weer goed maken. Ze ontdekken er wie ze zijn en hoe de wereld in elkaar steekt. Tegelijkertijd werken leerkrachten keihard om hun leerlingen ‘bij de les’ te houden, door met hen een band op te bouwen, maar ook streng te zijn als het moet. Heb je, na afloop van de uitzending, vragen of wil je live mee discussiëren via twitter? Check de site of kijk op 101.TV.

De School is een productie van BNN en producent Submarine. De regie is in handen van Nicole van Damme.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl