20
november
2014
|
13:30
Europe/Amsterdam

DOCUMENTAIRE OVER 60 JAAR YOUP VAN ‘T HEK BIJ DE VARA

PORTRET ‘NIEMAND WEET HOE LAAT HET IS’ OP NPO 1

De VARA komt met een documentaire over Youp van ‘t hek. Een jaar lang liet de cabaretier camera’s toe om hem te volgen bij een groot deel van alles dat hij doet. Van heel dichtbij kon regisseur Pamela Sturhoofd registreren wat Youp beweegt, emotioneert, prikkelt en inspireert. Niet alleen hijzelf, maar ook zijn vrouw, kinderen en één van zijn oudste vrienden vertellen in alle openheid over het leven met Youp. De documentaire ‘Niemand weet hoe laat het is’ is op dinsdag 30 december om 22.00 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Youp van ’t Hek is begin dit jaar 60 geworden en gaf vlak daarvoor zijn 200ste voorstelling in Koninklijk Theater Carré, waar hij een uitverkochte serie speelde van zijn theaterprogramma Wigwam. Verder schreef Youp - zoals hij de afgelopen 25 jaar onafgebroken heeft gedaan - 52 columns voor NRC Handelsblad (elke zaterdag het meest gelezen deel van de krant) en evenveel wekelijkse stukjes voor de VARA-gids. En hij zal op 31 december voor de achtste keer de Oudejaarsconference verzorgen bij de VARA op NPO 1. Het is een voor velen onnavolgbaar ritme van een artiest die al meer dan dertig jaar aan de top staat en volle zalen trekt.

‘Niemand weet hoe laat het is’ is een portret van binnenuit over de man die de beste cabaretier en columnist van Nederland wil zijn, over liefde, over familie en over ouder worden. De documentaire werpt licht op een vaak in het openbaar hard roepende en rake klappen uitdelende cabaretier en laat kanten zien die we tot nu toe nog niet van hem kenden.

‘Niemand weet hoe laat het is’ is in samenwerking met de VARA geproduceerd door Special Eyes Film Productions.

De Oudejaarsconference ‘Wat is de vraag?’ is woensdag 31 december om 22:30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.