Hilversum,
17
december
2018
|
11:47
Europe/Amsterdam

DOCUMENTAIRE 'BIJZONDERE DAGEN IN NEDERLAND: KERST'

Niemand wil met Kerst alleen zijn

Kerst is door de jaren heen eigenlijk hetzelfde gebleven. We branden dan wel geen echte kaarsjes meer in de kerstboom, maar we vieren het bij voorkeur nog steeds met familie of vrienden. Tenzij je van de ene op de andere dag in het ziekenhuis belandt. Dan vier je kerst noodgedwongen met vreemden. Kerstmis in het ziekenhuis, het klinkt als dubbele pech. In het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam pakken ze elk jaar flink uit om er toch bijzondere dagen van te maken. Dat is te zien in de documentaire ‘Bijzondere Dagen in Nederland: Kerst’, op Eerste Kerstdag 25 december om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 1.

In deze documentaire verblijven we met meerdere camera’s in de kerstperiode in het ziekenhuis. De medewerkers zetten hun beste beentje voor om hun patiënten ondanks de tegenslag een onvergetelijke kerst te bezorgen. Het zijn dagen waar leven en dood door elkaar lopen, familiebanden weer aangetrokken worden, en zelfs een kerstkind wordt geboren.

Een documentaire met de sfeer van kerstfilms als ‘Love Actually’ en ‘Alles is Liefde’, met het verschil dat in ‘Bijzondere Dagen in Nederland: Kerst’ de bijzondere hoofdpersonen écht bestaan.

‘Bijzondere Dagen in Nederland: Kerst’ is een coproductie van BNNVARA en De Familie Film & TV. Naar een idee van Robert Kievit. Regie: Sacha Vermeulen. Research: Gijs Vroom en Jody Geerling. Camera: Pim Hawinkels, Reinout Steenhuizen, Joost van Herwijnen en Jurgen Lisse. Geluid: Sander den Broeder en Kasper Koudenburg. Geluidsontwerp en mixage: Marc Liezier. Mediamanagement: Niels Koopman. Montage: Peter Alderliesten. Beeldafwerking: Reinier van Brummelen. Voice over: Jacob Derwig. Voice over teksten: Katja Schoondergang. Productieleiding: Mylene Esmeijer. Uitvoerend producent: Judith Reuten. Producenten: Monique Busman en Michiel van Erp. BNNVARA afdelingsproducer: Karina Walstra. BNNVARA eindredactie: Robert Kievit.