24
februari
2016
|
10:38
Europe/Amsterdam

DOCU TYPHOON: BLUES & BLESSINGS BIJ BNN OP NPO 3

GOUDEERLIJKE DOCU OVER GLENN DE RANDAMIE, DE MAN ACHTER TYPHOON

Typhoon alias Glenn de Randamie is een van de snelst groeiende artiesten van Nederland op dit moment. Maar dat was in 2009 wel anders. Toen liep de man die later het album Lobi da Basi zou maken, nog met z’n ziel onder de arm en een hoofd vol liefdesverdriet. In een poging vrijheid te ervaren zegde hij de huur van z’n huis op en trok even later, noodgedwongen, in bij zijn vriend Herbert Alphonso. Herbert zag een vriend in nood en ving hem op, maar hij zag ook een fenomeen dat hij wilde filmen. Hij pakte zijn camera en filmde zes jaar lang zijn vriendschap met Glenn, die steeds meer transformeerde naar Typhoon. Typhoon: Blues & Blessings is zaterdag 27 februari te zien om 23.00 uur bij BNN op NPO 3.


Glenn: “Voor mij is Blues & Blessings een prachtig vriendschapsdocument. Juist door onze vriendschap kon Herb zo dichtbij komen en heeft hij me uiteindelijk een spiegel voorgehouden op een geheel onorthodoxe, rauwe en eigen manier. Ik was al fan van zijn werk, maar hiermee heeft hij mij diep geraakt, zoals alleen een vriend en kunstenaar met een liefdevolle kritische blik kan doen. Ik ben hem voor altijd dankbaar.”

Met zijn muziek verovert Typhoon heel Nederland en speelt hij iedere zaal stuk. Ook al moet hij daar een prijs voor betalen. Zijn eigen lijf gaat er aan kapot en na een concert kan hij niet meer op zijn benen staan van de pijn. Om nog maar te zwijgen van de chaos in zijn kop. Zijn beste vriend, Herbert Alphonso, legde het haarfijn vast. Hij filmde de muzikant op zoek naar inspiratie, de struggle van het artiestenbestaan en het ontluiken van een mega talent. Dit deed hij zes jaar lang, in Suriname, New Orleans, Terschelling maar ook gewoon thuis in Zwolle. Het resultaat is een goudeerlijke documentaire waarin vriendschap en carrière zich parallel aan elkaar ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Maryam Sebbar, BNN-VARA afdeling Communicatie, maryam.sebbar@bnnvara.nl of (088) 6766444.