01
november
2012
|
16:03
Europe/Amsterdam

DOCU-SERIE WORLD OF JENKS BIJ BNN

ANDREW JENKS DUIKT IN EEN NORMAAL GEPSPROKEN ONZICHTBARE WERELD

Hoe voelt het om je bloot te geven voor de camera, te leven in een jeugdgevangenis of elke nacht door te brengen in een rokerige pokerkelder? In de docu-serie World of Jenks volgt de 26-jarige Amerikaanse filmmaker Andrew Jenks mensen met totaal verschillende levens. Hij loopt acht dagen mee in een voor hem totaal onbekende wereld. Jenks struint op straat met een dakloze tiener, begeeft zich op de set van een supermodel en gaat samenwonen met een jongen met autistisme en ADHD. World of Jenks is vanaf 2 november elke vrijdag vanaf 21.25 uur te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering ontmoet Andrew de New Yorkse rapper Maino. Hij heeft veel moeten overwinnen om respect te krijgen in de concurrerende hiphop scene. Andrew trekt acht dagen bij hem in. Hij praat met zijn familie, hangt met zijn vrienden en bekijkt de wereld zo vanuit zijn perspectief. Hoe ervaart hij het gezelschap van een rapper die tien jaar in de gevangenis heeft gezeten wegens kidnapping? En wat doet het met Andrew zelf?

Jenks is een man met een missie en wordt gezien als een van de grote filmtalenten in Amerika. Iemand die de verhalen van zijn generatie wil vertellen en daarom een dikke week zo diep mogelijk in hun leven duikt. Hij eet, drinkt en slaapt met de 'gasten' in zijn World Of Jenks. Soms verandert hij zelfs hun leven en zij dat van hem.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Nadya Sastrohardjo, tel: 035-6268949