17
maart
2014
|
15:46
Europe/Amsterdam

DOCU OVER ZEILMEISJE LAURA DEKKER BIJ BNN

SOLOZEILTOCHT VAN 14-JARIGE IN AMERIKAANSE DOCU ‘MAIDENTRIP’

Ze was veertien jaar oud en had een grote droom: als jongste solozeilster ooit de wereld rond varen. Laura Dekker heeft inmiddels weer voet aan wal gezet en haar avontuur is vastgelegd in de Amerikaanse documentaire Maidentrip. De film vertelt haar verhaal aan de hand van de persoonlijke video- en geluidsopnames die ze op volle zee maakte. Samen met beeldmateriaal van de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië, Australië en Zuid-Afrika wordt een beeld geschetst van de extreem vastberaden en moedige zeilster die 518 dagen op zee doorbracht. Maidentrip is op vrijdag 21 maart te zien om 21:15 uur bij BNN op 3.

Laura werd geboren op een boot in Nieuw Zeeland en heeft de eerste vijf jaar van haar leven op zee gewoond. Sindsdien verlangt ze altijd al terug naar die manier van leven. De aankondiging van de solozeiltocht van Laura Dekker deed heel wat stof opwaaien. De discussies liepen zo hoog op dat de Raad voor de Kinderbescherming de ouders voor de rechter sleepte om de reis tegen te houden. De rechtszaak zorgde voor de nodige vertraging, maar uiteindelijk vertrok Laura in augustus 2010 en legde ze in 518 dagen 27.000 mijl af.

Maidentrip (USA, 2013) is geregisseerd door Jillian Schlesinger en geproduceerd door Emily McAllister. De docu won onlangs de SXSW Audience Award. De trailer bekijk je hier.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 0356555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl