16
september
2014
|
13:37
Europe/Amsterdam

DOCU OVER SKATENDE REBEL TIM ZOM BIJ BNN OP 3

VAN ‘ROTTERDAMS PLEURISJONG’ TOT INTERNATIONALE SKATEBOARDHELD

Opgroeien met geweld en criminaliteit in Rotterdam-Zuid en nu de American Dream leven als professioneel skateboarder in Los Angeles. Zombie is een documentaire over Tim Zom, een jongen die door zijn talent en persoonlijkheid tegen alle verwachtingen in en ondanks alle tegenslagen uitgroeit tot een held. Zijn jeugd heeft hem gehard; hij deinst nergens voor terug en kent nauwelijks angsten. Maar houdt dat stand als hij de liefde van zijn leven tegenkomt? Lukt het hem zijn grimmige verleden helemaal achter zich te laten? ‘Zombie: The Resurrection of Tim Zom’ is op donderdag 18 september om 21.00 uur te zien bij BNN op 3.

Is Tim Zom, oftewel Zombie, een roekeloze gek of een bijzonder mens? Documentairemaker Billy Pols velt zelf geen oordeel. Dat laat hij aan anderen over. Zo bekent zijn moeder in de film dat ze nooit aan kinderen was begonnen als ze van tevoren had geweten wat haar te wachten stond. Pols schept een aangrijpend beeld van een jongen met een duister verleden. Een straatkind vol agressie uit een probleembuurt in Rotterdam-Zuid. Maar zijn leven wordt gered door het skateboarden en hij groeit zelfs uit tot een internationale beroemdheid. Een film vol indrukwekkende tricks, maar bovenal een film over Zom’s gevecht met het verleden.

De trailer van Zombie check je op bnn.nl. Zombie is een coproductie van BNN en Hazazah Pictures.


NRC Handelsblad – 4 sterren
“Zombie is een film zoals documentaires moeten zijn: uit het leven gesneden, liefst nog warm en bloederig ook” “uitgebalanceerde portret”

Sp!ts / Metro – 4 sterren
“Deze documentaire is rauw en indringend: zelden werd er zo’n onopgesmukt inkijkje gegeven in het leven van een randjongere als Tim”

Trouw – 4 sterren
“bijzondere Nederlandse documentaire”

de Volkskrant – 3 sterren
“Treffend beeld van het straatleven”

De Telegraaf – 3 sterren
“Regisseur heeft spectaculair beeldmateriaal te over”


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter


Meer informatie: BNN Communicatie
Francine Bout, tel: 035-6555333, francine.bout@bnnvara.nl