Hilversum,
01
november
2019
|
10:10
Europe/Amsterdam

‘DIENDERS’ TOONT HET TURBULENTE LEVEN AAN DE POLITIEACADEMIE

Hoe houden jonge agenten zich staande in het harde leven in Rotterdam?

In de documentaireserie ‘Dienders’ krijgen regisseurs Daniel Aiss en Veerle Neger de vrije hand om acht jonge agenten op de voet te volgen tijdens het eerste jaar van hun opleiding. Daarin zitten ze niet alleen in de schoolbanken, maar ze moeten ook meteen de straat op om te laten zien wat ze in de praktijk waard zijn. Zes van hen komen te werken in het zware district Zuid, waar armoede, huiselijk geweld en agressie de standaard is en schietpartijen eerder regel dan uitzonderingen zijn. Van de eerste keer preventief fouilleren tot een lange zoektocht naar de moeder van een hopeloos verdwaalde kleuter. Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven. De zesdelige serie ‘Dienders’ is te zien vanaf 14 november om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo zijn na een strenge selectie aan de politieacademie toegelaten. Ze zijn tot op het bot gemotiveerd en vol goede moed gaan ze met elkaar de uitdaging aan. Al vlot gaan ze voor het eerst in uniform de Rotterdamse straat op waar ze onder meer te maken krijgen met scheldpartijen en discriminatie. Kan iedereen de stress en de hoge werkdruk aan?

Tijdens het eerste jaar van de opleiding moeten de agenten ook de onvermijdelijke confrontatie met zichzelf aangaan. Bij de één speelt een jeugdtrauma op en een ander wordt geconfronteerd met zijn gedrag, verleden en foute vrienden. ‘Dienders’ is het coming of age verhaal van acht jonge gedreven politieagenten die ons laten zien wat het van je vraagt om als agent je steentje bij te dragen aan onze samenleving. Daarnaast geeft het antwoord op de vraag of het politievak wel voor iedereen is weggelegd.

Meer informatie over 'Dienders' is hier op onze site te vinden.

‘Dienders’ is een coproductie van ALP en BNNVARA.