05
juni
2014
|
09:33
Europe/Amsterdam

Diederik van Vleuten brengt Eerste Wereldoorlog naar het theaterSolovoorstelling Buiten Schot


Bijna een eeuw na de Eerste Wereldoorlog brengt cabaretier Diederik van Vleuten deze onvoorstelbare jaren naar het theater. In zijn solovoorstelling verbindt hij een persoonlijke familiekroniek aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld. Diederik van Vleuten: Buiten Schot is 9 juni te zien om 20.25 uur op Nederland 2.

Een doos kinderbrieven uit '14-'18, een krankzinnige aanslag in Sarajevo, een pianoconcert voor de linkerhand, drie generaties Van Vleuten op slagveldvakantie, een Kerstbestand, een Duitse keizer voor de deur. Alleen in de handen van meesterverteller Diederik van Vleuten worden deze dingen samengevoegd tot een aangrijpend, ontroerend en komisch geheel. Een avondlang een man, een piano en een steengoed verhaal. Dat is Buiten Schot.

Pers en publiek zijn razend enthousiast over Buiten Schot:
"Het is lotsbestemming, nostalgie, eruditie en vakmanschap bij elkaar, Van Vleuten móét dit doen. En u moet dit gaan zien. Chapeau! " (Telegraaf *****) "Diederik van Vleuten is helemaal in zijn element als geschiedenisleraar op het cabaretpodium." (Volkskrant ****)
"Een beeldende vertelling, waarin de grote geschiedenis en de petit histoire als vanzelfsprekend samengaan." (NRC ****)
"Hij heeft het natuurlijke overwicht van een geschiedenisleraar, en paart dat aan de flair van de cabaretier en theatermaker die hij sinds 1989 is. Een krachtige en succesvolle combinatie." (Trouw ****)


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert-Jan Hartlief van de afdeling Communicatie, telefoon 035-6711341 of gertjan.hartlief@bnnvara.nl